Briose cu capsuni

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 20 Feb 2015 | 4290 vizualizari

 

Usor de facut si bune, dupa o reteta postata de Timea.

 

INGREDIENTE

  • doua oua;
  • 5 linguri zahar;
  • esenta de vanilie;
  • 10 linguri faina;
  • o lingurita praf de copt;
  • 1/2 cana ulei;
  • 1/2 cana lapte;
  • un praf de sare;
  • 12 capsuni (sau jumatati de capsuni) + doua linguri zahar pentru a le indulci;
  • o lingura de zahar pudra pentru ornat;
  • Tava pentru briose + hartie de copt pentru briose.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu capsuni:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se spala capsunile si, daca este necesar, se taie in jumatati si se pun doua linguri de zahar peste ele pentru a se indulci.

Se mixeaza ouale intregi cu un praf de sare pana se deschid la culoare si devin spuma. Se adauga zaharul si esenta si se mai mixeaza 2-3 minute, apoi se toarna laptele si uleiul, mixand dupa fiecare. La final, se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.

Se aseaza hartia de copt in tava pentru briose si se pune o lingurita de aluat in fiecare forma, apoi se pune cate o capsuna, iar dupa aceea se completeaza cu aluat si se baga la cuptor. Dupa ce au trecut de testul scobitorii se scot din cuptor, se lasa un pic la racit si se pudreaza cu zahar.

 

TIPS-URI

1

Daca aluatul iese prea tare se mai poate dilua cu putin lapte.

2

Pentru ca a iesit un aluat foarte lipicios, l-am pus intr-o punga pentru a-l turna mai usor peste capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Briose cu capsuni (reteta video)