Briose cu ciocolata

de Oana in Prajituri, 29 Dec 2009 | 3495 vizualizari

 

Super rapide si extrem de pufoase! Foarte bune!

 

INGREDIENTE

  • 100 g ciocolata
  • 120 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 oua
  • 175 g iaurt
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 200 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata:

Se incinge cuptorul la 180 rade, treapta 2-3, se aseaza suporturile de hartie in tava de briose.

Se topesc la bain-marie ciocolata cu untul, apoi se lasa la racit. Se amesteca apoi cu mixerul si se pune zaharul in ploaie, impreuna cu zaharul vanilat, apoi se incorporeaza ouale, pe rand. Se adauga iaurtul si scortisoara. Intr-un alt vas se amesteca faina cu praful de copt si un praf de sare, apoi se toarna este ele crema de ciocolata, amestecand cat sa se combine ingredientele, cu o lingura de lemn, fara a omogeniza prea tare.

Se umplu suporturile de hartie circa doua treimi, apoi se pune tava in cuptor 20 de minute. Se cot briosele pe un grtar si se lasala racit.

Se pot glazura cu ciocolata topita si apoi se orneaza.

 

TIPS-URI

1

Pentru o aroma deosebita, se poate adauga in compozitie coniac, aproximativ 3 linguri.

2

Pentru un gust si mai intens de ciocolata, se adauga in plus 3 linguri cu cacao.

3

Pentru ca briosele sa iasa fragede, nu se amesteca luatul prea mult. INgredientele fluide se amesteca cu cele uscate cu o lingura de lemn, dar nu pana la omogenizare, foarte lejer!

RETETA IN IMAGINI

Briose cu ciocolata-0
Briose cu ciocolata-1
Briose cu ciocolata-2
Briose cu ciocolata-3
Briose cu ciocolata-4
Briose cu ciocolata-5
Briose cu ciocolata-6
Briose cu ciocolata-7
Briose cu ciocolata-8
Briose cu ciocolata-9

COMENTARII (8)

liana_geicu 1

29.12.2009, 22:13

Si eu trebuie neaparat sa imi iau forme pt ca salivez pe aici cand vad tot felul de variante de briose!

Oana 1

29.12.2009, 22:37

Ma bucur mult ca va plac, chiar sunt bune rau! sunt "umede" la interior, nu sunt uscate! Buni, pai le-au halit ai mei cu nepoteii tai , s-au lins pe boticuri n-a mai ramas nici una!

MIMI 1

30.12.2009, 00:16

tare bine arata Miha, am sa fac si eu maine.Merci pt idee.puup

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04