Briose cu ciocolata

de miremirc in Prajituri, 14 Dec 2012 | 2422 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 80 g zahar pudra
  • 25 g unt
  • 125 ml lapte esenta de vanilie
  • 1 ou
  • 150 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 75 g ciocolata alba
  • Decor : 2 lgt zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata:

Topim ciocolata cu lapte pe aburi si o lasam sa se racoreasca. Untul topit il amestecam cu zaharul pudra, apoi il incorporam la ciocolata cu lapte topita.

Adaugam oul si esenta de vanilie, laptele la temperatura camerei si faina amestecata cu praful de copt si praful de sare.

La final adaugam ciocolata alba taiata bucatele .

Omogenizam cu grija compozitia, apoi o turnam in 9 forme de briose.

Coacem briosele, in cuptorul preincalzit, timp de 20 minute. Facem testul cu scobitoarea pentru a vedea daca s-au copt. Imediat cum le-am scos din cuptor, presaram peste ele zahar pudra.

 Lasam briosele sa se raceasca in forme cateva minute, apoi le transferam pe un gratar. Le putem servi caldute sau reci, dupa preferinta fiecaruia :)

 

RETETA IN IMAGINI

Briose cu ciocolata-0
Briose cu ciocolata-1
Briose cu ciocolata-2
Briose cu ciocolata-3
Briose cu ciocolata-4
Briose cu ciocolata-5
Briose cu ciocolata-6
Briose cu ciocolata-7
Briose cu ciocolata-8
Briose cu ciocolata-9
Briose cu ciocolata-10

COMENTARII (19)

mena29

mena29 1

15.12.2012, 22:56

Corinuta

Corinuta 1

15.12.2012, 23:55

foarte frumoase!

MonaMimi

MonaMimi 1

16.12.2012, 12:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!