Briose cu ciocolata

de miremirc in Prajituri, 14 Dec 2012 | 6172 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 80 g zahar pudra
  • 25 g unt
  • 125 ml lapte esenta de vanilie
  • 1 ou
  • 150 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 75 g ciocolata alba
  • Decor : 2 lgt zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata:

Topim ciocolata cu lapte pe aburi si o lasam sa se racoreasca. Untul topit il amestecam cu zaharul pudra, apoi il incorporam la ciocolata cu lapte topita.

Adaugam oul si esenta de vanilie, laptele la temperatura camerei si faina amestecata cu praful de copt si praful de sare.

La final adaugam ciocolata alba taiata bucatele .

Omogenizam cu grija compozitia, apoi o turnam in 9 forme de briose.

Coacem briosele, in cuptorul preincalzit, timp de 20 minute. Facem testul cu scobitoarea pentru a vedea daca s-au copt. Imediat cum le-am scos din cuptor, presaram peste ele zahar pudra.

 Lasam briosele sa se raceasca in forme cateva minute, apoi le transferam pe un gratar. Le putem servi caldute sau reci, dupa preferinta fiecaruia :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Briose pufoase cu ciocolata si piersici