Briose cu ciocolata

de Romina_P in Prajituri, 25 Oct 2013 | 2082 vizualizari

 

Ei bine, dragele mele, mi-am propus sa fiu cat de cat activa, asa ca revin in aceasta seara cu ceva dulce. Nu stiu daca o pot depasi pe Lavinia sau miremic in talent, dar vreau sa va arat minunatia asta de cupcakes.

Mi-a placut foarte mult fiindca este ieftina, rapida si foarte gustoasa...nu mai vorbesc despre efectul ei asupra celor dragi..melting inside :D Reteta este o adaptare dintr-o carte de bucate primita de la un foarte bun prieten de ziua mea "Chocolate - decadent and delicious home-made treats", din seria love food. Povestea din spatele acestei retete cu alta ocazie, cand vom vorbi povesti, nu bucataresti :P

 

INGREDIENTE

  • 55 g unt/margarina moale
  • 55 g zahar
  • 1 ou mare
  • 85 g faina
  • 1 lingura cacao
  • 55 g ciocolata normala/amaruie
  • zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata:

P1. Cuptorul se preincazeste la 190 grade Celcius pe functia Convection bake (doua liniute cu ventilator) pentru cuptorul electric

P2. Intr-un castron mare se pun margarina, zaharul, oul, faina si cacaoa si se bat cu mixerul pana la omogenizare

P3. Se pune hartie de copt in formele de briose. Cu o lingura se ia din compozitie si se toarna in forme jumatate din cantitate.

P4. Ciocolata se rupe bucatele si se aseaza peste aluatul din briose.

P5. Restul de aluat se ia cu lingura si se toarna in forme.

P6. Se dau la cuptor pentru 20 de minute sau pana cand cresc bine si sunt elastice la atingere.

P7. Se scot pe o farfurie, se pudreaza si se servesc dupa 2-3 minute de cand au fost scoase din cuptor.

Inauntru lor va asteapta o surpriza topita si delicioasa. Succes garantat!

 

 

TIPS-URI

1

Personal touch: eu am folosit o forma de briose metalica si inainte de a pune hartia de copt speciala pentru briose, am dat cu o pensula cu ulei sa fiu sigura ca nu vor adera. Nu cred ca mai este cazul pentru formele de silicon..dar ramane sa-mi spuneti voi cum sta treaba :P

2

Am folosit cantitati triple pentru 24 de briose, adica doua tavi.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Briose cu ciocolata 272196
retete culinare - Briose cu ciocolata 272197
retete culinare - Briose cu ciocolata 272198
retete culinare - Briose cu ciocolata 272199

COMENTARII (6)

Romina_P 1

26.10.2013, 07:44

Va multumesc bucatarasi!

Rocsi 1

26.10.2013, 11:10

- TABITA - 1

27.10.2013, 01:15

Foarte faine si bune briosele!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S