Briose cu ciocolata

de Isabel in Prajituri, 10 Noi 2013 | 687 vizualizari

 

ff bune pt micul dejun sau pachetel pt cei mici..

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 300 g faina
  • 100 g margarina pt copt
  • 200 ml lapte
  • esenta vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 50 g zahar vanilat
  • 150 g zahar tos
  • 50 g ciocolata cu alune
  • Glazura:
  • 50 g ciocolata alba
  • 1 lingurita margarina
  • 1 lingurita cacao
  • 3 linguri lapte
  • 1 plic de bombonele de ciocolata pt ornament
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata:

Se topeste margarina pe foc mic si se da la racit. Intr-un vas se freaca energic galbenusurile cu zaharul pana devin o crema vascoasa, apoi adaugam margarina topita si racita, laptele si esenta de vanilie amestecam bine apoi treptat faina si praful de copt pana ce compozitia devine vascoasa, nu prea groasa.

Intr-un alt vas batem spuma albusurile cu zaharul vanilat si le adaugam usor peste restul compozitiei si radem ciocolata cu alune apoi turnam cu ajutorul unei linguri in forme si dam la cuptorul incalzit in prealabil (180C) pt 25-30 minute in functie de cuptor.

Pana se fac se topeste la baie marie ciocolata alba impreuna cu margarina apoi adaugam laptele si cacaoa pana se omogenizeaza bine compozitia, se da la rece.

Cand briosele sunt gata se adauga cu o lingurita glazura pe fiecare, apoi bombonele ornament .Se poate rade ciocolata dupa preferinta

 

TIPS-URI

1

Le lasam putin sa se racoreasca apoi le glazuram.Daca punem imediat pot da inapoi sau sa se cruzeasca

RETETA IN IMAGINI

Briose cu ciocolata-0
Briose cu ciocolata-1
Briose cu ciocolata-2
Briose cu ciocolata-3
Briose cu ciocolata-4
Briose cu ciocolata-5

COMENTARII (5)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

10.11.2013, 18:26

Rocsi

Rocsi 1

10.11.2013, 18:49

Isabel

Isabel 1

11.11.2013, 08:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!