Briose cu ciocolata

de Isabel in Prajituri, 10 Noi 2013 | 2487 vizualizari

 

ff bune pt micul dejun sau pachetel pt cei mici..

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 300 g faina
  • 100 g margarina pt copt
  • 200 ml lapte
  • esenta vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 50 g zahar vanilat
  • 150 g zahar tos
  • 50 g ciocolata cu alune
  • Glazura:
  • 50 g ciocolata alba
  • 1 lingurita margarina
  • 1 lingurita cacao
  • 3 linguri lapte
  • 1 plic de bombonele de ciocolata pt ornament
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata:

Se topeste margarina pe foc mic si se da la racit. Intr-un vas se freaca energic galbenusurile cu zaharul pana devin o crema vascoasa, apoi adaugam margarina topita si racita, laptele si esenta de vanilie amestecam bine apoi treptat faina si praful de copt pana ce compozitia devine vascoasa, nu prea groasa.

Intr-un alt vas batem spuma albusurile cu zaharul vanilat si le adaugam usor peste restul compozitiei si radem ciocolata cu alune apoi turnam cu ajutorul unei linguri in forme si dam la cuptorul incalzit in prealabil (180C) pt 25-30 minute in functie de cuptor.

Pana se fac se topeste la baie marie ciocolata alba impreuna cu margarina apoi adaugam laptele si cacaoa pana se omogenizeaza bine compozitia, se da la rece.

Cand briosele sunt gata se adauga cu o lingurita glazura pe fiecare, apoi bombonele ornament .Se poate rade ciocolata dupa preferinta

TIPS-URI

1

Le lasam putin sa se racoreasca apoi le glazuram.Daca punem imediat pot da inapoi sau sa se cruzeasca

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
BRIOSE NEGRESE