Briose cu ciocolata

de Andreea Caroline in Dulciuri, 11 Noi 2015 | 1442 vizualizari

 

"pentru Saptamana barbatilor care gatesc" ... Barbatii in bucatarie sunt subestimati ... se stie ca cei mai buni bucatari sunt barbatii , insa ei gatesc ori ca asta le este meseria,ori de nevoie ori din dragoste :) ... pentru a impresiona persoana iubita . Mie imi place ultima varianta si vin sa va propun o reteta simpla simpla ... care o poate pragati oricine ... chiar si cel mai neindemanatic barbat ... si cum reteta are cel mai bun aliat in a cuceri : ciocolata ... pai rezultatul va fi pe masura . Mai mult va lua ornatul ... caci pentru a o impresiona trebuie sa faci lucrurile bine pana la capat ( cu femeia nu e simplu ) ...si vei vedea ca te va lauda la toate prietenele ei : barbatul meu a facut cele mai bune si mai frumoase briose din lume :) ...

 

INGREDIENTE

Pentru briose :

  • 250 gr faina alba tip '00'
  • 130 gr zahar
  • 1\2 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri rase Nesquik
  • 1 ou
  • 40 ml ulei
  • 250 ml lapte
  • 100 gr ciocolata

Pentru crema :

  • 250 gr mascarpone
  • 100 gr ciocolata neagra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata:

Incepem prin a potrivi cuptorul sa se incalzeasca la 180 grade  , deoarece prepararea compozitiei dureaza tare putin . 

Punem intr-un castron faina , zaharul, nesquik,praful de copt si sarea. Amestecam bine aceste ingrediente. 

Adaugam apoi oul si uleiul si amestecam , dupa care adaugam putin cate putin laptele.

La final adaugam ciocolata tocata marunt si amestecam totul bine . 

Punem hartii ptr briose in tava, si in fiecare hartie turnam cam doua linguri din compozitie . 

Dam tava la cuptor pentru circa 30 minute. 

Intre timp , pregatim crema amestecand mascarpone cu ciocolata topita . 

Cand briosele sunt gata , punem crema intr-un posh si ornam dupa bunul plac ...si dupa propriul talent :))  ... 

Dam briosele la frigider pana in momentul servirii . 

Pofta buna ! 

 

TIPS-URI

1

PS : ca sunt tare simplu de pregatit , garanteaza si Laurici :X ... pentru care ii multumesc de reteta :X - http://www.bucataras.ro/retete/briose-cu-ciocolata-56245.html

2

Nesquik-ul se poate inlocui cu cacao iar uleiul cu unt .

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Briose cu ciocolata 412030
retete culinare - Briose cu ciocolata 412031
retete culinare - Briose cu ciocolata 412032
retete culinare - Briose cu ciocolata 412033
retete culinare - Briose cu ciocolata 412034
retete culinare - Briose cu ciocolata 412035
retete culinare - Briose cu ciocolata 412036
retete culinare - Briose cu ciocolata 412037
retete culinare - Briose cu ciocolata 412038
retete culinare - Briose cu ciocolata 412039
retete culinare - Briose cu ciocolata 412040
retete culinare - Briose cu ciocolata 412041
retete culinare - Briose cu ciocolata 412042

COMENTARII (26)

Andreea Caroline 1

12.11.2015, 09:02

Multumesc frumos tuturor

-Licurici- 1

14.11.2015, 13:45

Andreea Caroline 1

15.11.2015, 11:13

♥♥♥

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L