Briose cu ciocolata

de Rux in Dulciuri, 20 Feb 2016 | 665 vizualizari

 

Mmmmmmmmmmmm....minunat de ciocolatoase!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr.ciocolata neagra( 60% cacao)
  • 5 oua mari
  • 300 gr. faina
  • 250 gr. unt
  • coaja de la o portocala
  • 5 linguri cu varf de smantana
  • 1 plic praf de copt
  • vanilie
  • un praf de sare
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata:

Untul se topeste intr-un vas  la foc mic.

Ciocolata se topeste intr-un vas pe baie de aburi.

Ouale se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul  si vanilia si se mixeaza 5 minute.

Se pune smantana, coaja de portocala si se mai mixeaza putin, apoi se pune si untul.

Se ia jumatate din compozitie si se amesteca cu ciocolata topita.

In formele pregatite cu hartie de briose, se pune o lingura din compozitia alba si apoi o lingura din cea de ciocolata( sau mai putin , cum doriti).

Se coc briosele 25 de minute la 180 de grade.

Deliciu ciocolatos, total!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Briose cu ciocolata 429230
retete culinare - Briose cu ciocolata 429231
retete culinare - Briose cu ciocolata 429232
retete culinare - Briose cu ciocolata 429233
retete culinare - Briose cu ciocolata 429234
retete culinare - Briose cu ciocolata 429235
retete culinare - Briose cu ciocolata 429236
retete culinare - Briose cu ciocolata 429237
retete culinare - Briose cu ciocolata 429238
retete culinare - Briose cu ciocolata 429239

COMENTARII (28)

noiinbucatarie 1

23.02.2016, 10:51

Foarte bune!

mihaelar63 1

23.02.2016, 22:49

Mult imi place ca au smantana Aceasta cred ca le face pufoase . Am pus reteta la sertaras

Rux 1

24.02.2016, 22:02

Multumesc frumos...au fost grozave!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21