Briose cu ciocolata alba si zmeura

de divainbucatarie in Prajituri, 21 Ian 2011 | 2222 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 125 g faina
  • 70 g zahar pudra
  • 1 lingurita zahar pudra
  • 50 g ciocolata alba tocata
  • 125 ml lapte
  • 1 ou
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 100 g zmeura
  • pentru topping:
  • 3 linguri de lapte cald
  • 50 g ciocolata alba topita
  • 50 g zmeura sau 2 linguri gem de zmeura
  • 1 lingura crema ricotta
  • 30 g unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata alba si zmeura:

In primul rand pornim cuptorul la 180°C pentru a putea coace briosele imediat ce terminam de pregatit aluatul.
Intr-un bol amestecam ingredientele solide. In alt bol bol batem oul, pe care il amestecam apoi cu lapte, esenta de vanilie si ulei. Integram elementele lichide, amestecand usor. La final adaugam zmeura. Vom amesteca usor cu o spatula pentru a nu zdrobi fructele.

Punem compozitia in tava de briose si o dam la cuptor pentru 20-25 de minute. Tava trebuie tapetata cu ulei si faina sau punem direct in hartiute de briose.

Cat timp se coc briosele pregatim crema cu care facem toppingul amestecand toate ingredientele cu mixerul. Asteptam sa intareasca putin crema si apoi putem decora briosele.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Briose cu ciocolata alba si zmeura 79498
retete culinare - Briose cu ciocolata alba si zmeura 79499
retete culinare - Briose cu ciocolata alba si zmeura 79500
retete culinare - Briose cu ciocolata alba si zmeura 79501

COMENTARII (31)

divainbucatarie 1

23.01.2011, 21:26

Multumesc Mihaela

divainbucatarie 1

23.01.2011, 21:27

Multumesc Ruxy!

Bya Ralu 1

27.03.2013, 13:35

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D