Briose cu ciocolata si lichior de visine

de mikidaniro in Prajituri, 21 Feb 2012 | 2308 vizualizari

 

Briose ciocolatoase si aromate,numai bune dimineata langa o cana de cafea sau de lapte.Compozitia este pentru 12 briose.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150g ciocolata
  • 100g margarina
  • 300g faina
  • 1 lingura de cacao
  • 75 ml lichior de visine
  • 200g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata si lichior de visine:

Pasul 1:ciocolata,margarina si  lichiorul le topim pe baie de aburi sau in cuptorul cu microunde si le lasam sa se raceasca

Pasul 2:mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul

Pasul 3:amestecam faina,cacaua,praful de copt si sarea

Pasul 4:compozitia cu ciocolata o turnam peste cea cu oua,apoi cu o lingura incorporam amestecul cu faina

Compozitia obtinuta o turnam in forme de briose in care am pus hartiute sau am uns cu ulei si am tapetat cu faina. Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20-25 de min sau pana trec testul scobitorii. Cand sunt gata le scoatem pe un gratar sa se raceasca, apoi le pudram cu zahar sau le putem face orice glazura dorim.

 

 

TIPS-URI

1

Lichiorul de visine se poate inlocui cu orice tip de lichior va place.

RETETA IN IMAGINI

Briose cu ciocolata si lichior de visine-0
Briose cu ciocolata si lichior de visine-1
Briose cu ciocolata si lichior de visine-2

COMENTARII (31)

lia maria 1

23.02.2012, 09:55

delicioase

mikidaniro 1

23.02.2012, 10:30

gabytza ,lia va multumesc

andreea_angelo 1

08.12.2012, 20:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04