Briose cu ciocolata si mascarpone

de ela in Prajituri, 27 Aug 2014 | 1414 vizualizari

 

Ciocolata pentru Miha,daca tot e ziua ei...LA MULTI ANI!!!! Nu am avut tort,dar am spus sa nu vin cu mana goala ...

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 1/2 lingura cacao
  • 75 gr zahar brun
  • 125 gr ciocolata alba
  • 159 gr fulgi de ciocolata
  • 1 ou,
  • 150 gr smantana
  • 75 ml lapte
  • 3 linguri ulei
  • 250 gr mascarpone
  • 4 linguri lapte
  • 2 linguri zahar pudra
  • frisca pentru ornat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata si mascarpone:

Preincalziti cuptorul la 180grade.

Amestecam faina,praful de copt,cacaoa si zaharul.Taiem ciocolata alba bucati cat mai mici si o adaugam in compozitia de mai sus impreuna cu fulgii de ciocolata(daca nu aveti pelete de ciocolata inlocuiti cu ciocolata amaruie taiata marunt).

Batem oul cateva minute si adaugam smantana,laptele si uleiul.Adaugam compozitia de faina si amestecam energic pana se omogenizeaza bine compozitia.

Ungem o forma de briose sau folosim forme de hartie si punem compozitia.Dam la cuptorul preincalzit,la foc mediu,pana se coc.Eu le-am facut in forme mari si a durat mai mult coptul.Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca in forme cateva minute.Le scoatem din forme si dupa ce s-au racit bine le taiem in doua.

Mixam crema mascarpone cu lapte si zahar cateva clipe(nu mult ca stricam compozitia)

Umplem briosele cu crema.Ornam dupa gust cu frisca.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Briose cu ciocolata si mascarpone 338867
retete culinare - Briose cu ciocolata si mascarpone 338868

COMENTARII (18)

MotanLaOale 1

28.08.2014, 12:02

Rocsi 1

29.08.2014, 21:03

Yamiii!

ela 1

29.08.2014, 21:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S