Briose cu coacaze

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 19 Dec 2015 | 4280 vizualizari

 

Pentru Mos Craciun am pregatit niste briose simpatice, as zice, cu toate ca sunt nemultumita de colorant, care nu mi-a redat culoarea dorita. Poate stiti voi sa-mi recomandati unul bun :D

 

INGREDIENTE

  • Aluat pentru briose:
  • 100 g unt moale;
  • 150 g zahar;
  • esenta de vanilie;
  • doua oua;
  • un praf de sare;
  • 125 g faina;
  • o jumatate de lingurita de praf de copt;
  • 100 g nuci macinate;
  • 60 ml lapte;
  • 175 g coacaze rosii.
  • Pentru decor:
  • 50 g ciocolata alba;
  • 400 ml frisca lichida (tinuta la frigider);
  • cateva picaturi de colorant verde;
  • coacaze rosii (75 g);
  • bilute din zahar, colorate.
  • In plus:
  • 12 forme din silicon, mici, pentru briose + unt pentru ungerea acestora.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu coacaze:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Formele de briose se ung cu unt si se aseaza intr-o tava.

Se rup coditele la cocaze, se spala si se lasa la scurs.

Se separa albusurile de galbenusuri. 

Intr-un castron albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Separat, intr-un alt castron untul se freaca cu zaharul. Se incorporeaza galbenusurile si esenta de vanilie, apoi faina amestecata cu praful de copt si nucile, alternand cu laptele. Se adauga albusurile batute spuma, iar la final, coacazele. Compozitia se pune in formele de briose, apoi acestea se introduc la cuptor pana cand trec de testul scobitorii, dupa care se lasa sa se raceasca.

Se topeste ciocolata pe baie de abur, se toarna fierbinte intr-un creion pentru decor si pe o foaie de copt se deseneaza stelute. Se pun la congelator circa 10-15 minute ca sa se intareasca.

Se mixeaza frisca, apoi se adauga colorantul si se omogenizeaza. Se decoreaza briosele cu frisca, cu ajutorul unui posh, astfel incat sa semene cu un bradut, apoi se decoreaza cu coacaze sau bilute colorate, iar in varf se pune cate o steluta de ciocolata. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu coacaze" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi caramel, crema de lapte si dulceata de caise