Briose cu coacaze

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 19 Dec 2015 | 1163 vizualizari

 

Pentru Mos Craciun am pregatit niste briose simpatice, as zice, cu toate ca sunt nemultumita de colorant, care nu mi-a redat culoarea dorita. Poate stiti voi sa-mi recomandati unul bun :D

 

INGREDIENTE

  • Aluat pentru briose:
  • 100 g unt moale;
  • 150 g zahar;
  • esenta de vanilie;
  • doua oua;
  • un praf de sare;
  • 125 g faina;
  • o jumatate de lingurita de praf de copt;
  • 100 g nuci macinate;
  • 60 ml lapte;
  • 175 g coacaze rosii.
  • Pentru decor:
  • 50 g ciocolata alba;
  • 400 ml frisca lichida (tinuta la frigider);
  • cateva picaturi de colorant verde;
  • coacaze rosii (75 g);
  • bilute din zahar, colorate.
  • In plus:
  • 12 forme din silicon, mici, pentru briose + unt pentru ungerea acestora.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu coacaze:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Formele de briose se ung cu unt si se aseaza intr-o tava.

Se rup coditele la cocaze, se spala si se lasa la scurs.

Se separa albusurile de galbenusuri. 

Intr-un castron albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Separat, intr-un alt castron untul se freaca cu zaharul. Se incorporeaza galbenusurile si esenta de vanilie, apoi faina amestecata cu praful de copt si nucile, alternand cu laptele. Se adauga albusurile batute spuma, iar la final, coacazele. Compozitia se pune in formele de briose, apoi acestea se introduc la cuptor pana cand trec de testul scobitorii, dupa care se lasa sa se raceasca.

Se topeste ciocolata pe baie de abur, se toarna fierbinte intr-un creion pentru decor si pe o foaie de copt se deseneaza stelute. Se pun la congelator circa 10-15 minute ca sa se intareasca.

Se mixeaza frisca, apoi se adauga colorantul si se omogenizeaza. Se decoreaza briosele cu frisca, cu ajutorul unui posh, astfel incat sa semene cu un bradut, apoi se decoreaza cu coacaze sau bilute colorate, iar in varf se pune cate o steluta de ciocolata. 

 

RETETA IN IMAGINI

Briose cu coacaze-0
Briose cu coacaze-1
Briose cu coacaze-2
Briose cu coacaze-3
Briose cu coacaze-4
Briose cu coacaze-5
Briose cu coacaze-6
Briose cu coacaze-7
Briose cu coacaze-8
Briose cu coacaze-9
Briose cu coacaze-10
Briose cu coacaze-11
Briose cu coacaze-12
Briose cu coacaze-13
Briose cu coacaze-14
Briose cu coacaze-15
Briose cu coacaze-16
Briose cu coacaze-17
Briose cu coacaze-18

COMENTARII (25)

mirela0911 1

20.12.2015, 13:06

Ce frumoase sunt!

Anett 1

20.12.2015, 22:57

ce dragute!

Gherca Daniela 1

21.12.2015, 10:08

frumusele si delicioase!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04