Briose cu crema de branza

de AlinaStoica in Prajituri, 9 Feb 2014 | 5449 vizualizari

 

Stiati ca briosele au aparut la inceputul secolului al 19-lea si ca pentru o buna perioada de timp, acesta era felul principal de mancare al servitorilor saraci, de la curtea Reginei Victoria, pana cand, intr-o zi doamnele de la curte au fost impresionate de pofta cu care briosele erau mancate de saraci, incat si-au dorit foarte mult sa le incerce.

Eu va propun sa incercati aceasta reteta de briose care este de-a dreptu DELICIOASA !!!

 

INGREDIENTE

  • 50 g cacao
  • 2 oua mari (la temperatura camerei)
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 cana faina
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1 + 1/2 cana de zahar fin
  • 175 g unt fara sare, moale

Pentru crema:

  • 4 linguri de unt fara sare, moale
  • 200 g crema de branza
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 400 g zahar pudra, cernut
  • 16 cirese confiate pentru ornat
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu crema de branza:

Incingeti cuptorul la 180 grade C. Tapetati 2 tavi pentru briose cu 16 forme de hartie. Se amesteca 175 ml apa clocotita cu cacaoa intr-un bol, pana se obtine o pasta fina. Se lasa amestecul la racit, pana ajunge la temperatura camerei, apoi se bate impreuna cu ouale si vanilia.

Amestecati faina, sarea, bicarbonatul (ne stins) si zaharul cu un mixer. Se mixeaza la viteza cea mai mica timp de 30 de secunde, apoi se adauga amestecul de cacao si untul moale. Se amesteca in continuare la viteza mica pentru cca. 1 min. Se umplu formele pe trei sferturi si se coc cca. 20 de min, apo se scot din cuptor si se lasa la racit in tava.

Cat se racesc briosele, pregatim crema.

Pentru crema, se bat untul si crema de branza 2-3 min, pana ce se obtine un amestec cremos, apoi se adauga vanilia si zaharul. Se mixeaza compozitia pana se omogenizeaza tot (fara a ramane cristale de zahar) apoi se lasa la racit cca. 2 ore.

Se spriteaza crema peste briosele racite si se orneaza cu ciresele confiate.

TIPS-URI

1

Nu incercati sa scoateti briosele din tava cat sunt inca calde

2

Nu deschideti usa cuptorului in primele 15 min ( se vor lasa)

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Briose de vanilie cu fulgi de ciocolata