Briose cu crema de branza

de ema9 in Dulciuri, 6 Dec 2015 | 303 vizualizari

 

Mi-a fost pofta de ceva dulce si am facut repede niste briose ca oricum nu aveam nevoie de ceva special de cumparat pentru prepararea lor. Ciresele pe care le aveam in casa erau pentru prepararea unor cokteil-uri nu pentru prajitura.....dar au numai bune....de data asta :)

 

INGREDIENTE

Pentru briose:
  • 200 g zahar
  • 250 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 g unt topit
  • 100 ml smantana
  • 4 oua si 1 galbenus
Pentru umplutura :
  • 250 g crema mascarpone
  • 70 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 albus de ou
  • 18 cirese/visine (congelate/proaspete/din compot)
Pentru decor :
  • 100 g ciocolata alba
  • ornamente din zahar/zahar pudra
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu crema de branza:

Pentru briose: se bat 4 oua si 1 galbenus cu zaharul si zaharul vanilat pana se formeaza o crema consistenta.

Se agauga untul topit amestecat cu smantana.Se mixeaza din nou. Faina se amestecata cu cacao si praful de copt. Se adauga peste crema,amestecand cu un tel cu miscari verticale si usoare pana se incorporeaza toate ingredientele uscate.

Pentru umplutura: se bate albusul spuma cu zaharul si zaharul vanilat.Se adauga branza mascarpone si se amesteca bine.

Se pregatesc tavile pentru briose,asezandu-se cosulete de hartie sau se unge cu unt si se tapeteaza cu faina.Compozitia pentru aluat si cea pentru branza se pun separat in 2 sprituri cu deschizatura mare.Se pune in fiecare forma un strat de aproximativ 1 cm din compozitia de aluat,apoi se pune in mod egal compozitia pentru umplutura.In fiecare forma se pune cate o cireasa,apoi se adauga din nou compozitia pentru aluat,acoperind astfel umplutura.

Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 25-30 de minute.

Dupa ce se racesc se orneaza dupa preferinta.Eu am topit 100 g ciocolata alba cu care am uns suprafata brioselor,apoi am pus ornamente din zahar.

Sunt minunate!

 

TIPS-URI

1

Cateva fructe se pot zdrobi si se pot amesteca cu crema pentru umplutura.

RETETA IN IMAGINI

Briose cu crema de branza-0
Briose cu crema de branza-1
Briose cu crema de branza-2
Briose cu crema de branza-3
Briose cu crema de branza-4
Briose cu crema de branza-5
Briose cu crema de branza-6

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (5)

Gicuta69 1

07.12.2015, 19:06

Rocsi 1

07.12.2015, 20:59

Mmmm...

MotanLaOale 1

11.12.2015, 12:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04