Briose cu crema de branza

de ema9 in Dulciuri, 6 Dec 2015 | 2267 vizualizari

 

Mi-a fost pofta de ceva dulce si am facut repede niste briose ca oricum nu aveam nevoie de ceva special de cumparat pentru prepararea lor. Ciresele pe care le aveam in casa erau pentru prepararea unor cokteil-uri nu pentru prajitura.....dar au numai bune....de data asta :)

 

INGREDIENTE

Pentru briose:
  • 200 g zahar
  • 250 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 g unt topit
  • 100 ml smantana
  • 4 oua si 1 galbenus
Pentru umplutura :
  • 250 g crema mascarpone
  • 70 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 albus de ou
  • 18 cirese/visine (congelate/proaspete/din compot)
Pentru decor :
  • 100 g ciocolata alba
  • ornamente din zahar/zahar pudra
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu crema de branza:

Pentru briose: se bat 4 oua si 1 galbenus cu zaharul si zaharul vanilat pana se formeaza o crema consistenta.

Se agauga untul topit amestecat cu smantana.Se mixeaza din nou. Faina se amestecata cu cacao si praful de copt. Se adauga peste crema,amestecand cu un tel cu miscari verticale si usoare pana se incorporeaza toate ingredientele uscate.

Pentru umplutura: se bate albusul spuma cu zaharul si zaharul vanilat.Se adauga branza mascarpone si se amesteca bine.

Se pregatesc tavile pentru briose,asezandu-se cosulete de hartie sau se unge cu unt si se tapeteaza cu faina.Compozitia pentru aluat si cea pentru branza se pun separat in 2 sprituri cu deschizatura mare.Se pune in fiecare forma un strat de aproximativ 1 cm din compozitia de aluat,apoi se pune in mod egal compozitia pentru umplutura.In fiecare forma se pune cate o cireasa,apoi se adauga din nou compozitia pentru aluat,acoperind astfel umplutura.

Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 25-30 de minute.

Dupa ce se racesc se orneaza dupa preferinta.Eu am topit 100 g ciocolata alba cu care am uns suprafata brioselor,apoi am pus ornamente din zahar.

Sunt minunate!

TIPS-URI

1

Cateva fructe se pot zdrobi si se pot amesteca cu crema pentru umplutura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Gicuta 1

07.12.2015, 19:06

Rocsi 1

07.12.2015, 20:59

Mmmm...

MotanLaOale 1

11.12.2015, 12:00

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Clafoutis cu prune