Briose cu crema de lamaie

de papabundetot in Prajituri, 31 Aug 2013 | 4797 vizualizari

 

Ma repet spunand ca ador briosele,le-as face oricand cu mare drag si chiar si cand vad retete noi abia astept sa le incerc. Ma uitam intr-o seara la televizor si un nenea facea briose,folosind o reteta putin diferita de a mea si atat cat am putut am respectat reteta lui.Spun asta pentru ca in reteta lui acest domn a folosit pentru a umple briosele inainte de coacere o crema de lamaie,la borcan (ceva etichetat,poate o gasise in comert) iar eu nu am reusit sa creez o crema pe care sa o coc odata cu briosele mele,desi am incercat crema mea s-a absorbit in aluat,asa ca am adaugat crema dupa ce ele s-au racit.Insa…sa trecem la reteta… :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose am folosit:
  • 450 gr faina
  • 200 gr zahar pudra
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 2 plicuri praf de copt
  • 4 oua
  • 250 ml lapte condensat
  • 200 gr unt moale
  • coaja de lamaie
  • Pentru crema am folosit:
  • 4 oua
  • 2 lamai (coaja si zeama)
  • 320 gr zahar pudra
  • 200 gr unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu crema de lamaie:

BRIOSE: Procedeul este similar cu cel al oricaror alte briose,si anume,se amesteca ingredientele uscate faina,zaharul pudra si praful de copt,apoi cele umede,ouale cu laptele si untul topit apoi se adauga peste faina si se amesteca pana nu mai sunt cocoloase.

Intr-o tava de briose am pus hartii pentru copt briosele,apoi am adaugat aluatul,in prima faza am pus si cate o lingura de crema si iarasi aluat,insa crema s-a absorbit la copt.

CREMA:Ouale se bat bine si se adauga si restul ingredientelor mai putin untul,apoi se pune castronul cu ingrediente deasupra unei oale cu apa care fierbe si se amesteca pana cand crema se intareste.Se adauga treptat si untul amestecand continuu.Se ia apoi de pe foc si se lasa sa se raceasca complet.

Dupa ce si briosele mele s-au racit le-am taiat cate un capacel in varf si cu un pos am introdus in ele crema de lamaie.Delicios!!!

Pofta mare!

 

COMENTARII (26)

Cris2711 1

01.09.2013, 15:15

buna ideea

kukibella 1

02.09.2013, 13:16

nilgun 1

02.09.2013, 22:21

bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04