Briose cu crema de lamaie

de papabundetot in Prajituri, 31 Aug 2013 | 8946 vizualizari

 

Ma repet spunand ca ador briosele,le-as face oricand cu mare drag si chiar si cand vad retete noi abia astept sa le incerc. Ma uitam intr-o seara la televizor si un nenea facea briose,folosind o reteta putin diferita de a mea si atat cat am putut am respectat reteta lui.Spun asta pentru ca in reteta lui acest domn a folosit pentru a umple briosele inainte de coacere o crema de lamaie,la borcan (ceva etichetat,poate o gasise in comert) iar eu nu am reusit sa creez o crema pe care sa o coc odata cu briosele mele,desi am incercat crema mea s-a absorbit in aluat,asa ca am adaugat crema dupa ce ele s-au racit.Insa…sa trecem la reteta… :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose am folosit:
  • 450 gr faina
  • 200 gr zahar pudra
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 2 plicuri praf de copt
  • 4 oua
  • 250 ml lapte condensat
  • 200 gr unt moale
  • coaja de lamaie
  • Pentru crema am folosit:
  • 4 oua
  • 2 lamai (coaja si zeama)
  • 320 gr zahar pudra
  • 200 gr unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu crema de lamaie:

BRIOSE: Procedeul este similar cu cel al oricaror alte briose,si anume,se amesteca ingredientele uscate faina,zaharul pudra si praful de copt,apoi cele umede,ouale cu laptele si untul topit apoi se adauga peste faina si se amesteca pana nu mai sunt cocoloase.

Intr-o tava de briose am pus hartii pentru copt briosele,apoi am adaugat aluatul,in prima faza am pus si cate o lingura de crema si iarasi aluat,insa crema s-a absorbit la copt.

CREMA:Ouale se bat bine si se adauga si restul ingredientelor mai putin untul,apoi se pune castronul cu ingrediente deasupra unei oale cu apa care fierbe si se amesteca pana cand crema se intareste.Se adauga treptat si untul amestecand continuu.Se ia apoi de pe foc si se lasa sa se raceasca complet.

Dupa ce si briosele mele s-au racit le-am taiat cate un capacel in varf si cu un pos am introdus in ele crema de lamaie.Delicios!!!

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Briose fluturas