Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Reteta pentru briose am preluat-o de pe culinar. ro de la Aliza.Multumesc.
Ingrediente, 16 briose
Pentru crema
Mod de preparare:
Intr-un vas amestecam faina cu praful de copt, cacaua si ciocolata rasa.
In alt vas mixam oul cu laptele, zahar si uleiul si le punem usor peste amestecul uscat.
Preincalzim cuptorul .
Ungem formele de briose cu putin unt si le umplem pe 3/4 cu compozitie.
Introducem formele in cuptor, la aprox 175 grade pentru 20-25 minute.
Crema
Varianta 1.
Frecam spuma untul impreuna cu margarina. Adaugam zaharul pudra si mixam pana la topire.
Adaugam siropul si omogenizam.
tips:
-am mai specificat si in alta reteta, daca se taie crema o reparati punand vasul cu crema deasupra unui alt vas in care fierbe apa si o mixam deasupra aburului.
Mie nu mi s-a taiat dar e bine de retinut.
Varianta 2.
Punem frisca intr-un vas si o aducem la punctul de fierbere. Oprim focul si adaugam imediat ciocolata taiata cubulete. O racim si o bagam la frigider pentru cel putin doua ore apoi o scoatem si mixam pana se intareste. Adaugam dupa caz siropul sau esenta si omogenizam.
ps. eu am facut acum dupa varianta 1.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult