Briose cu crema de mure

de Lorra in Prajituri, 7 Feb 2015 | 5433 vizualizari

 

Briosele sunt delicioase dar cand vin la pachet cu un mot dulce - cremos, sunt si mai aratoase si mai gustoase :)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 400 gr zahar
  • 300 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 5 oua
  • 2 pliculete praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la o portocala
  • Crema
  • 300 ml frisca lichida
  • 250 gr mure
  • 2 linguri zahar
  • bomboane decor
Portii: 36
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu crema de mure:

Se mixeaza ouale cu zaharul, zaharul vanilat, laptele si uleiul pana devine o crema pufoasa.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt, putina sare si se amesteca bine cu o lingura de lemn.

La final se adauga coaja rasa de portocala.

Se pregateste tava de briose in care se aseaza hartia speciala si se pune cate 2 linguri din aluat in fiecare forma.

Se coace la foc mediu timp de 20-25 min.

Intre timp se pregateste crema de mure, eu am avut fructele congelate si le-am scos cu doua ore inainte. Tot atunci se pune si zaharul peste ele pentru a-si lasa siropul.

Se dau murele prin blender apoi prin strecuratoare pentru a separa semintele de sirop.

Frisca se bate spuma tare si se amesteca cu siropul.

Se scot briosele din cuptor si se lasa 15 min. la racit apoi se orneaza cu crema si bomboane.

TIPS-URI

1

Pentru aroma brioselor se poate folosi si coaja rasa de lamaie sau esente.

2

Se pot obtine briose dragalase si gustoase daca sunt decorate cu pasta de zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu crema de mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

anca_rm 1

09.02.2015, 11:22

vreau si eu o briosa cu mot

Lorra 1

09.02.2015, 11:35

Cu mare placere Anca

Rahela Velicu 1

27.06.2021, 09:14

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert briose cu afine