Briose cu crema de mure

de Lorra in Prajituri, 7 Feb 2015 | 1442 vizualizari

 

Briosele sunt delicioase dar cand vin la pachet cu un mot dulce - cremos, sunt si mai aratoase si mai gustoase :)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 400 gr zahar
  • 300 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 5 oua
  • 2 pliculete praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la o portocala
  • Crema
  • 300 ml frisca lichida
  • 250 gr mure
  • 2 linguri zahar
  • bomboane decor
Portii: 36
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu crema de mure:

Se mixeaza ouale cu zaharul, zaharul vanilat, laptele si uleiul pana devine o crema pufoasa.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt, putina sare si se amesteca bine cu o lingura de lemn.

La final se adauga coaja rasa de portocala.

Se pregateste tava de briose in care se aseaza hartia speciala si se pune cate 2 linguri din aluat in fiecare forma.

Se coace la foc mediu timp de 20-25 min.

Intre timp se pregateste crema de mure, eu am avut fructele congelate si le-am scos cu doua ore inainte. Tot atunci se pune si zaharul peste ele pentru a-si lasa siropul.

Se dau murele prin blender apoi prin strecuratoare pentru a separa semintele de sirop.

Frisca se bate spuma tare si se amesteca cu siropul.

Se scot briosele din cuptor si se lasa 15 min. la racit apoi se orneaza cu crema si bomboane.

 

TIPS-URI

1

Pentru aroma brioselor se poate folosi si coaja rasa de lamaie sau esente.

2

Se pot obtine briose dragalase si gustoase daca sunt decorate cu pasta de zahar.

RETETA IN IMAGINI

Briose cu crema de mure-0
Briose cu crema de mure-1
Briose cu crema de mure-2
Briose cu crema de mure-3
Briose cu crema de mure-4
Briose cu crema de mure-5
Briose cu crema de mure-6
Briose cu crema de mure-7
Briose cu crema de mure-8
Briose cu crema de mure-9
Briose cu crema de mure-10

COMENTARII (27)

Lorra

Lorra 1

08.02.2015, 21:48

Merci Rocsi

anca_rm

anca_rm 1

09.02.2015, 11:22

vreau si eu o briosa cu mot

Lorra

Lorra 1

09.02.2015, 11:35

Cu mare placere Anca

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!