Briose cu crema de ness

de robert_b in Prajituri, 11 Apr 2015 | 4353 vizualizari

 

Sunt pufoase si gusoase!
Cu crema de ness sunt si mai bune! >:D

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 ou
  • 300 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • Crema de ness:
  • 100 gr. unt
  • 100 gr. zahar pudra
  • 20 gr. ness
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu crema de ness:

Intr-un castron punem toate ingredientele uscate pentru briose: faina, zaharul, cacaoa, bicarbonatul de sodiu si praful de copt. Amestecam pana ce combinam toate ingredientele uscate. Facem o gaura mica in amestecul uscat si punem oul. Omogenizam. Adaugam treptat laptele si uleiul, pana ce se formeaza un amestec nici solid, dar nici lichid (care curge frumos de pe spatula). Tapetam fiecare forma de briosa cu ulei si faina (eu am avut de aluminiu, daca aveti din hartie nu le mai tapetati). Le asezam in tava pentru copt. Le punem la cuptor, la foc mediu spre mic, timp de fix 20 de minute. Daca dupa 20 de minute nu s-au copt bine, le mai lasam circa 3 minute. Le lasam sa se raceasca in cuptor.

Crema de ness: Intr-un bol punem untul taiat cubulete (la temperatura camerii), impreuna cu zaharul pudra. Amestecam pana ce zaharul se topeste complet. Adaugam ness-ul si amestecam bine. Lasam la rece circa 15 minute.

Ornam fiecare briosa cu crema de ness.

       

TIPS-URI

1

In compozitie puteti sa mai adaugati si alte arome

2

In loc de unt puteti folosi si margarina "UNIREA"

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu crema de ness" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Briose cu mascarpone