Briose cu crema de unt

de scortisoara in Prajituri, 6 Noi 2012 | 2531 vizualizari

 

Reteta asta am facut-o de Halloween, dar abia acum i-a venit randul:) sunf foarte pufoase si cu crema de deasupra nu mai zic...:))

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 280 g faina
  • 125 g unt
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 2 linguri de cacao
  • 1 plic de praf de copt
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • 250 ml lapte batut
  • Crema de unt
  • 250 g de unt moale
  • 3-4 cani (cups) de zahar pudra
  • colorant
  • pana la 4 linguri de lapte sau frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu crema de unt:

Preincalzim cuptorul si asezam hartiutele de briose in tava speciala.

Taiem in bucati mici mici ciocolata, sau o dam prin robotul de bucatarie apoi o amestecam cu faina, cacao si praful de copt. Separat batem oul impreuna cu zaharul, untul moale si laptele batut apoi incorporam si faina  pana obtinem un aluat omogen. Impartim aluatul in parti egale in fiecare forma si dam la copt pentru 20-25 de minute sau pana trec testul scobitorii.

Pentru crema: batem untul cu mixerul cateva minute apoi adaugam cele 3 cani de zahar pudra la viteza mica. Dupa ce zaharul s-a incorporat adaugam vanilie si 2 linguri de lapte si batem 3 minute . Daca crema este prea moale se adauga mai mult zahar pudra pana devine buna de spritat sau daca e prea tare mai adaugam putin lapte.(Daca vreti adaugati si colorant, eu am facut asta pentru ca de... a fost Halloween:)))

Dupa ce briosele sunt racite spritam crema pe ele , le presaram cu bombonele si voila!

 

TIPS-URI

1

Crema de unt nu e necesara, se poate inlocui cu ciocolata topita, frisca sau alte creme sau chiar deloc

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Briose cu crema de unt 186689
retete culinare - Briose cu crema de unt 186690

COMENTARII (11)

gaby_gabytza 1

21.11.2012, 11:39

alba_zori 1

05.03.2013, 09:26

un cupcake minunat,si super delicios

diana_k 1

07.03.2013, 21:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18