Briose cu crema din nuca de cocos

de Julie in Prajituri, 2 Sep 2010 | 8723 vizualizari

 

Briose pufoase, aromate, cu crema de cocos delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose:
  • 3 oua intregi
  • 2 galbenusuri
  • 125 g smantana
  • 100 g unt topit
  • 150 g zahar
  • 2 linguri cu cacao neagra
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • 200 g faina ( aprox. 15 linguri)
  • Pentru crema :
  • 2 albusuri
  • 100 g fulgi de nuca de cocos
  • 10 linguri cu zahar farin
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu crema din nuca de cocos:

Aluatul de briose:

Se separa ouale. Se mixeaza albusurile cu zaharul. Se adauga  galbenusurile, smantana,untul topit, esenta si faina amestecata cu praful de copt si cacaua. Se amesteca bine cu mixerul.

Crema de cocos:

Se bat albusurile spuma.Se adauga zaharul farin, nuca de cocos, esenta si se amesteca bine, sa rezulte o pasta groasa.

Asamblarea:

Pregatim tava de briose.Asezam hartiutele. Turnam aluatul intr-un pos sau intr-o punga si punem un prim strat in fiecare forma . Asezam apoi o lingura cu crema de cocos si inca un strat de aluat , cat sa acopere toata crema. Coacem briosele 15-20 minute in cuptorul deja incalzit.

Vor creste frumos si vor arata ca niste "vulcanei" cu lava alba...gata sa erupa  :)

 

RETETA IN IMAGINI

Briose cu crema din nuca de cocos-0
Briose cu crema din nuca de cocos-1
Briose cu crema din nuca de cocos-2
Briose cu crema din nuca de cocos-3
Briose cu crema din nuca de cocos-4
Briose cu crema din nuca de cocos-5
Briose cu crema din nuca de cocos-6
Briose cu crema din nuca de cocos-7

COMENTARII (16)

Rocsi

Rocsi 1

03.09.2010, 11:39

foarte frumoase

Corinuta

Corinuta 1

04.09.2010, 19:03

excelent!vreau si eu! 5

Julie

Julie 1

07.09.2010, 21:24

Rocsi,Corina, multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!