Briose cu doua feluri de crema

de laylalala in Prajituri, 30 Iun 2011 | 3570 vizualizari

 

Acum aproximativ doua saptamani am aflat ca se fac inscrieri pentru un nou concurs ce va rula la ProTv din aceasta toamna : MASTERCHEF. Asa ca m-am inscris iar dupa o saptamana am fost sunata de cineva de la ProTv. Mi s-a spus ca trebuie sa merg in Bucuresti in septembrie unde voi da o proba practica – adica voi gati ce doresc, felul meu de mancare no.1 . Mancarea imi va fi gustata de un juriu format de trei bucatari profesionisti din Romania. Mi s-a spus sa ma uit pe net la MasterChef US pentru a-mi da seama in ce consta acest concurs deoarece dupa el se va lua si MasterChef RO . Asa ca am decis ca sa gatesc in fiecare zi cel putin un fel de mancare (mai nou am cam lenevit si m-am gandit ca ar trebui sa ma pun pe treaba) pentru a sti mai multe pana in toamna. Asa ca mi-am facut un blog nou…again…pentru ca cel precedent ramane incet fara spatiu de postare. Deci pregatiti-va sa va bombardez cu retete zi de zi :P

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • 50 gr unt, topit
  • 100 gr smantana
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 90 gr faina
  • 30 cacao pudra
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema 1
  • 80 gr zahar
  • 300 ml lapte
  • 30 gr amidon alimentar
  • 50 gr unt
  • 100 gr coaja de citrice confiata
  • Crema 2
  • 200 gr unt, la temperature camerei
  • 160 gr zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 galbenusuri
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu doua feluri de crema:

1.       Incinge cuptorul la 180°C.

2.       Pentru aluat, bate ouale cu zaharul si vanilia pana isi maresc volumul.Incorporeaza untul topit si smantana. Amesteca ingredientele uscate apoi inglobeaza-le in cele lichide. Umple formele de briose cu acest aluat si da la copt 20-30 minute.Lasa briosele sa se raceasca complet.

3.       Pentru crema 1, caramelizeaza zaharul intr-o cratita, pe foc potrivit.Dupa ce s-a caramelizat adauga 200 ml lapte si amesteca pana ce compozitia se omogenizeaza.Amidonul alimentar amesteca-l cu 100 ml lapte rece apoi incorporeaza in compozitia precedent. Incorporeaza untul si lasa pe foc pana ce compozitia devine pudding apoi adauga coaja de citrice confiata. Lasa puddingul sa se raceasca complet.

4.       Pentru crema 2, bate untul cu zaharul si vanilia iar apoi incorporeaza galbenusurile.

5.       Pentru asamblare, scobeste putin fiecare briosa in mijloc. Umple briosele cu pudding apoi decoreaza-le cu crema 2.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Briose cu doua feluri de crema 112708
retete culinare - Briose cu doua feluri de crema 112709

COMENTARII (14)

Anamaria7 1

01.07.2011, 16:57

bafta!

ionela2682 1

01.07.2011, 18:33

Mult succes...........briosele sunt de nota10!!

adry88 1

02.07.2011, 14:26

extraordinare de frumoase sunt si reusite

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S