Briose cu doua tipuri de ciocolata si bomboane crocante

de laylalala in Prajituri, 9 Mai 2010 | 2449 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 50 gr unt, la temperatura camerei
  • 100 gr zahar brun
  • 1 ou
  • 70 gr ciocolata amaruie 70% cu coji de portocala confiata
  • 150 ml lapte
  • 100 ml Bacardi Tropical Orange
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 12 lingurite crema de ciocolata cu alune
  • 12 bomboane crocante cu ciocolata si aroma de portocale
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu doua tipuri de ciocolata si bomboane crocante:

Se incalzeste cuptorul la 180⁰C.
Ciocolata amaruie se topeste impreuna cu laptele si Bacardi Tropical Orange la bain-marie apoi se pune deoparte.
Intr-un vas, se bate untul cu zaharul brun.Se adauga ou si se mixeaza.Se incoporeaza apoi amestecul cu ciocolata amaruie.Intr-un alt vas, se amesteca faina cu praful de copt, sarea si scortisoara apoi se incorporeaza in amestecul cu unt.
Se pune cate 1 lingura plina de compozitie in fiecare forma.Se pune apoi cate 1 lingurita de crema de ciocolata cu alune si se acopera cu inca 1 lingura plina de compozitie.Se pune pe fiecare briosa o bomboana crocanta cu ciocolata si aroma de portocale si se dau briosele la copt 20-30 minute.

 

RETETA IN IMAGINI

Briose cu doua tipuri de ciocolata si bomboane crocante-0
Briose cu doua tipuri de ciocolata si bomboane crocante-1
Briose cu doua tipuri de ciocolata si bomboane crocante-2
Briose cu doua tipuri de ciocolata si bomboane crocante-3
Briose cu doua tipuri de ciocolata si bomboane crocante-4
Briose cu doua tipuri de ciocolata si bomboane crocante-5
Briose cu doua tipuri de ciocolata si bomboane crocante-6
Briose cu doua tipuri de ciocolata si bomboane crocante-7
Briose cu doua tipuri de ciocolata si bomboane crocante-8

COMENTARII (2)

madi_marin

madi_marin 1

09.05.2010, 13:21

woow...ce bunataturi aici..... salvez si eu reteta sa o fac si eu, ca imi plac briosele foarte mult.....

Rocsi

Rocsi 1

09.05.2010, 19:20

ce bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!