Briose cu dovlecel si branzeturi

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 23 Iul 2016 | 5491 vizualizari

 

O reteta de briose aperitiv tare faina. I-am lasat pe ai mei sa manance si apoi i-am intrebat daca le-a placut. Cica da, sunt foarte bune, au branzica, sunt pufoase. I-am intrebat daca au simtit si altceva in ele si ei, cica nu. Cand le-am zis ca am pus si dovlecel, nu le-a venit sa creada, cica nu l-au simtit deloc. Asa ca, daca cuiva din familia voastra nu ii place dovlecelul, il puteti pacali cu astfel de briose ;)

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel (270 gr a avut)
  • 3 oua
  • 80 gr cas de vaca
  • 80 gr mozzarella
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri smantana groasa
  • 1 lingura pesmet
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 crengute marar verde
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu dovlecel si branzeturi:

Decojim dovlecelul, il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Presaram putina sare pe el, apoi il punem intr-o sita si il lasam sa se scurga. Casul si mozzarella le trecem prin razatoarea cu ochiuri mari. Intr-un bol mixam ouale spuma, adaugam smantana, sare si piper. Adaugam branzeturile rase, apoi punem faina, praful de copt si pesmetul. Dovlecelul il luam din sita, il mai stoarcem bine si intre maini, apoi il incorporam in compozitia de mai sus. La final, tocam marunt mararul si il amestecam in compozitia ce am obtinut-o. Ungem 6 vase mici de ceramica (ramekine) cu putin ulei. Punem compozitie in toate vasele, in mod egal. Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 30-35 de minute, pana sunt rumenite deasupra dar sunt bine coapte (oricum facem testul cu scobitoarea inainte sa le scoatem). Cand sunt gata, le scoatem din cuptor, le lasam putin sa se racoreasca, apoi servim. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu dovlecel si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Rocsi 1

01.08.2016, 21:43

Vanessa, multumesc >D:<

navidad_2017 1

10.02.2018, 09:53

Delicioase! Foarte spornice si foarte usor de facut! Am copt peste 100 de buc. in forme de mini-muffins captusite cu cosulete de hartie (le-am oferit ca "finger food" la un bufet organizat la biserica noastra parohiala); au disparut toate cu viteza luminii si deja am dat reteta de cel putin 20 de ori mai departe. Am folosit branza Emmental in loc de cas/ mozzarellau; s-au pastrat proaspete aproape 1 saptamana, in cutii de plastic inchise etans, tinute afara pe terasa, la 3 - 4°C. Multumim ptr reteta!

Rocsi 1

10.02.2018, 19:26

Navidad, ma bucur nespus ca ai incercat reteta si ca a fost un succes!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mamaliguta in straturi cu branza si smantana