Briose cu frisca si piure de visine

de Rocsi in Prajituri, 12 Mai 2015 | 3654 vizualizari

 

Briose? A zis cineva briose? Daaaa, eu am zis...Nu facusem de mult aceste mici prajiturele, asa ca le-a venit randul. Briosele umede, vanilate, s-au completat de minune cu frisca si piureul de visine, o combinatie perfecta!

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose:
    • 5 oua
    • 5 linguri zahar
    • 5 linguri ulei
    • 10 linguri lapte
    • 10 linguri faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
    • un praf de sare
    Pentru crema:
    • 350 ml smantana grasa
    • 4-5 linguri zahar pudra
    • 1 borcan mic de visine fara samburi
    • 1 lingura zahar
    • 1 lingura rasa amidon
    • 2 lingurite esenta de vanilie
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu frisca si piure de visine:

Briosele: Separam ouale, mixam galbenusurile spuma cu zaharul, apoi adaugam uleiul si laptele. Punem praful de copt, zaharul pudra cu pastai de vanilie, iar la final faina. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, le incoporam cu o paleta, usor, in compozitia de galbenusuri. Luam niste forme de briose din silicon, le umplem pe 3/4 cu aceasta compozitie. Daca nu aveti forme de siliocon, folositi tava de briose in care puneti hartiute. Formele le asezam pe o tava de aragaz, introducem briosele in cuptorul incins, reglam o temperatura potrivita. Dupa 25 -30 de minute facem testul cu scobitoarea si daca sunt coapte, le scoatem din cuptor si le lasam sa se racoreasca.

Crema: Visinele le scurgem de sirop si le dam in blender. Le amestecam cu o lingura de zahar, le punem intr-o cratita si le transferam pe foc. Lasam sa clocoteasca cam 1 minut, apoi punem amidonul, pe care il dizolvam inainte cu 2-3 linguri de apa. Amestecam bine si lasam sa mai dea 3-4 clocote. Tragem cratita de pe foc, lasam sa se racoreasca acest amestec. Smantana o mixam cu zaharul pudra, esenta de vanilie, pana devine spumoasa. Adaugam in ea piureul de visine racorit, mai mixam cateva secunde cat  sa se amestece cele doua. Punem crema intr-un pos si ornam briosele, care s-au racit intre timp.

Se dau la frigider pentru 1-2 ore, apoi se servesc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu frisca si piure de visine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Briose - Reteta de baza