Briose cu fructe de padure

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 12 Aug 2016 | 3150 vizualizari

 

Pentru reteta m-am inspirat de la draga de Camelia, care ma impresioneaza de fiecare data cu pozele si preparatele ei, chiar daca nu am timp mereu sa ii spun cat de mult o apreciez, insa eu m-am incapatanat sa inghesui aluatul in 12 forme pentru briose (pentru ca oamenii au de obicei o tava cu 12 forme), fara sa imi mai dau seama ca daca am adaugat si fructele, automat si-a marit volumul, si tot nu mi-a incaput in cele 12 forme pana la urma si mi-a si curs pe tava. Deci, dragilor, ar fi trebuit sa iasa vreo 15 briose, as zice eu, daca nu le inghesuiam. Sunt foarte pufoase si dragalase. Vi le recomand cu drag.

 

INGREDIENTE

  • Briose:
  • 200 g fructe de padure + o lingura de faina;
  • 200 g unt;
  • 4 oua;
  • un praf de sare;
  • 200 g zahar;
  • un plic de zahar vanilat (8 g);
  • 200 g faina;
  • un plic de praf de copt (10 g).
  • Pentru decor:
  • circa 400 ml frisca lichida (tinuta la frigider);
  • 50 g fructe de padure.
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu fructe de padure:

Fructele de padure se spala si se lasa sa se scurga de apa.

Se topeste untul si se lasa sa se raceasca.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se mixeaza ouale impreuna cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat pana cand compozitia isi mareste considerabil volumul. Se incorporeaza treptat untul topit, apoi faina amestecata cu praful de copt.

Cele 200 g de fructe de padure se amesteca cu o lingura de faina, dupa care se amesteca cu aluatul.

Intr-o tava se aseaza formele de silicon pentru briose, dupa ce au fost unse cu unt. Se toarna aluatul in forme, lasand cel putin un cm pana la gura formelor deoarece briosele vor creste mult, iar daca le umpleti prea tare vor curge. Se introduce tava la cuptor pana cand briosele se rumenesc frumos si trec de testul scobitorii, apoi se lasa sa se raceasca.

Se mixeaza frisca si cu ajutorul unui posh se orneaza briosele, apoi se decoreaza cu fructele de padure ramase, dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mirela0911 1

14.08.2016, 10:04

Ce frumusele sunt!

elucubratiiculinare 1

15.08.2016, 09:03

waw, ce dragalasenii

Merisor 1

16.08.2016, 13:52

Yummm, fix pe gustul meu!
Si ce frumoase sunt!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Briose cu fructe de padure