Briose cu fulgi de ciocolata

de Gherca Daniela in Prajituri, 18 Oct 2014 | 825 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 120 g zahar
  • 1 iaurt de 125 g (eu am pus cu aroma de lamaie)
  • esenta de portocala
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 80 g unt
  • 250 g faina
  • 50 g ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu fulgi de ciocolata:

Batem ouale cu zaharul si praful de sare pana ce compozitia isi schimba culoarea, pe urma punem iaurtul, zaharul vanilat, esenta, zeama de lamaie si untul topit si racit, amestecam bine totul si la final punem faina cu praful de copt, amestecam din nou, de data aceasta cu o paleta sau o lingura de lemn, iar peste toata aceasta compozitie dam pe razatoare 2-3 patratele de ciocolata ( in functie de preferinte);

Punem aluatul format in forme de briose, iar peste mai punem niste bucatele de ciocolata. Dam tava la cuptor pana devin usor maronii, facem testul cu scobitoarea.

Se servesc alaturi de o cafea, lapte fierbinte sau ceai! Sunt foarte delicioase si aromate.

 

TIPS-URI

1

Eu am avut forme de briose mai mari si din aceasta compozitie mi-au iesit 6 briose pufoase si gustoase

RETETA IN IMAGINI

Briose cu fulgi de ciocolata-0
Briose cu fulgi de ciocolata-1
Briose cu fulgi de ciocolata-2
Briose cu fulgi de ciocolata-3
Briose cu fulgi de ciocolata-4
Briose cu fulgi de ciocolata-5
Briose cu fulgi de ciocolata-6

COMENTARII (11)

Constelatialeu

Constelatialeu 1

18.10.2014, 20:37

deyutzky

deyutzky 1

18.10.2014, 21:21

like!

Rocsi

Rocsi 1

19.10.2014, 11:07

Imi plac!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!