Briose cu fulgi de ovaz si piersici

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Prajituri, 30 Sep 2012 | 1986 vizualizari

 

M-am orientat catre ingrediente cat mai sanatoase si mai aproape de sfera bio, evitand sa folosesc zaharul pe care l-am inlocuit cu siropul de agave, untul si faina pe cat posibil.
Am realizat ca pot obtine un desert foarte bun folosind seminte, uleiuri bio si vegetale, ca nu e neaparat nevoie sa adaug zahar si nici mult praf de copt, margarina, unt sau altele de genul.
Modul de preparare a fost relativ simplu, daca ai toate ingredientele la indemana, treaba merge ca si unsa, iar daca ai si determinare si rabdare, rezultatul poate fi super-multumitor.
Asa ca inarmata cu rabdare, intr-o zi de septembrie tarzie, dar cu soarele dogoritor pe cer, m-am instalat in bucatarie, mi-am pus la bataie arsenalul de bunataturi bio de prin camara si m-am apucat de treaba.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 12 briose
  • 225 grame fulgi de ovaz (bio);
  • 2 linguri rase de seminte de in sau de susan;
  • 1 lingurita praf de scortisoara;
  • 2 lingurite praf de copt; 
  • 1 varf de sare de mare;
  • 1 baton de vanilie;
  • 80 grame faina alba bio;
  • 1 ou mare de casa;
  • 25 ml ulei de cocos bio;
  • 2 linguri sirop de agave;
  • 1 banana zdrobita;
  • 250 ml lapte;
  • 250 ml suc de mere;
  • 2 piersici mai mari;
  • 3-4 linguri de miere. 
  • 1/2 varf de cutit bicarbonat de sodiu.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu fulgi de ovaz si piersici:

Se pregatesc intr-un bol fulgii de ovaz, semintele de in sau puteti folosi si/ sau seminte de susan, scortisoara, sarea, praful de copt si despicati batonul de vanilie a carui continut il adaugati la restul ingredientelor. Lasati deoparte si pregatiti ingredientele lichide intr-un alt bol in care adaugati oul, uleiul de cocos, banana facuta pireu cu o furculita, siropul de agave, laptele, si sucul de mere. Toate acestea le mixati pentru 2-3 minute la viteza mica dupa care se amesteca cu ingredientele uscate. Lasati intreaga compozitie bine amestecata in prealabil sa stea pentru 20 de minute ca sa se inmoaie bine ovazul. Intre timp pregatiti piersicile pe care le taiati felii si adaugati mierea peste ele. Pregatiti tava pentru briose si asezati hartia in forme. Incalziti apoi cuptorul la 180 de grade.  Reveniti la compozitie si mai adaugati intre 60 si pana la 80 de grame de faina alba si bicarbonatul de sodiu si amestecati sa se omogenizeze totul. Puneti cate 2 linguri din compozitie in forma de briose si la final asezati cate o felie sau doua de piersici deasupra brioselor. Introduceti la cuptor pentru 30-35 de minute pana cand scobitoarea cu care le testati va fi uscata. Scoateti briosele si lasati sa se raceasca pentru 5 minute in tava. Din zeama pe care au lasat-o piersicile cu mierea, ungeti piersicile cu o pensula pentru a le da un aspect mai luminos, deoarece la cuptor se usca putin. La final se scoateti pe un gratar si mai lasati cateva minute la racit insa nu de tot pentru ca sunt gustoase caldute.
Se pot servi cu cafea sau si mai bine cu cacao cu lapte de dimineata.  

 

TIPS-URI

1

Va sugerez sa le coaceti in forme de silicon, se desprind mult mai usor decat din hartie.

2

Spor!

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Briose cu fulgi de ovaz si piersici 179974
retete culinare - Briose cu fulgi de ovaz si piersici 179975
retete culinare - Briose cu fulgi de ovaz si piersici 179976
retete culinare - Briose cu fulgi de ovaz si piersici 179977
retete culinare - Briose cu fulgi de ovaz si piersici 179978

COMENTARII (18)

Sidy 1

01.10.2012, 17:41

Dupa carnita si vanata de la Medi, briosele astea sunt savuroase ! Multumesc frumos

Poliana 1

01.10.2012, 22:24

Arata super bine!!

Sim0na 1

02.10.2012, 11:27

Sanatoase si gustoase!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L