Briose cu iaurt si ciocolata

de Rocsi in Prajituri, 31 Mar 2012 | 2066 vizualizari

 

Am venit cu desertul pentru acest week-end,dar va zic ca nu am pentru ca le-am facut si le-am trimis pachet.Dar din ce am inteles au avut mare succes si au fost incantati cei ce le-au servit;)

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 300 gr iaurt simplu
  • 2 linguri unt
  • 3 sferturi cana de zahar
  • 9 linguri de faina cu varf
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala
  • 2 linguri coaja de portocala confiata
  • ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu iaurt si ciocolata:

Untul il punem intr-un castronel si il topim fie la microunde,fie pe baie de aburi,apoi il lasam sa se raceasca.
Ouale le separam.
Mixam spuma galbenusurile cu zaharul,pana isi dubleaza volumul.
Incorporam iaurtul,apoi punem si untul topit.
Adaugam praful de copt,zaharul vanilat si coaja rasa de portocala.
Faina o punem in ploaie,timp in care mixam continuu.
Albusurile le batem spuma si le incorporam usor in compozitia de iaurt,cu o lingura.
Tot in compozitie punem si coaja de portocala confiata.
Punem hartiute in tava de briose(sau le ungem cu putin unt daca nu aveti hartiute).
Le umplem cam pe 3 sferturi cu aluatul obtinut,iar deasupra punem bucatele de ciocolata taiata.

 Dam tava in cuptorul incins si le lasam pana sunt coapte(facem testul cu scobitoarea).
Cand sunt gata ,le scoatem,le lasam la racorit si servim.

 

RETETA IN IMAGINI

Briose cu iaurt si ciocolata-0
Briose cu iaurt si ciocolata-1
Briose cu iaurt si ciocolata-2
Briose cu iaurt si ciocolata-3

COMENTARII (28)

Rocsi

Rocsi 1

01.04.2012, 19:44

Alina,Iri,Simona va multumesc!!

bucatarimcudiana

bucatarimcudiana 1

02.04.2012, 11:47

bune,bune

Rocsi

Rocsi 1

08.04.2012, 20:15

Diana!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!