Briose cu iaurt si sirop de minole

de Lily_Musat in Prajituri, 8 Feb 2011 | 6809 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru briose:
  • 1 iaurt Danone de 140 gr,
  • 140 gr. ulei de palmier (sau de care aveti),
  • 250 gr zahar,
  • 250 gr faina,
  • 1/2 plic praf de copt,
  • 2 oua,
  • 2 lingurite de cacao,
  • coaja de la o lamaie rasa.
  • Ingrediente pentru siropul de minole:
  • zeama de la 1 minola (portocala),
  •  2 linguri de miere.
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu iaurt si sirop de minole:

Aluatul de briose: Se amesteca iaurtul si ouale cu zaharul apoi se bat cu mixerul pana se dizolva zaharul complet, se adauga coaja de lamaie, uleiul treptat, faina amestecata cu praful de copt si se mixeaza bine pana se incorporeaza ingredientele bine.

Am facut majoritatea brioselor fara cacao, iar cateva, cred ca 10 briose le-am adaugat cacao in compozitie si le-am facut o glazura de zahar pudra cu aroma de vanilie.

Se toarna aluatul in hartiute de briose cam 2 linguri in fiecare hartie si se coace 20-30 min la 180 grade, pe gratarul din mijloc al cuptorului. Ies in jur de 30 de briose pufoase.

Siropul de minole: Se amesteca zeama de minole cu mierea si se lasa pe foc sa se ingroase amestecand continuu. Se lasa sa se raceasca si se toarna peste briosele reci. Eu am facut cu un pai o gaura in mijlocul fiecarei briose si am turnat sirop si la miljoc.

 

TIPS-URI

1

Daca aveti tava pentru briose este mai bine deoarece nu se latesc cum am patit eu. Cateva le-am pus in canute de jena si nu s-au mai latit. Cele din fotografia cu platoul inimioara.

2

Trebuie sa imi iau o tava pentru briose...

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu iaurt si sirop de minole" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

susu 1

09.02.2011, 11:26

Tare de tot, rumene in obrajori precum copilasii in sate la colindat, chiar ma miram de culoarea asta frumoasa, se datoreaza siropului

adry88 1

04.07.2011, 16:33

abstract01 1

08.12.2020, 00:19

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec din albusuri cu iaurt si oreo