Briose cu iaurt si sirop de minole

de Lily_Musat in Prajituri, 8 Feb 2011 | 3046 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru briose:
  • 1 iaurt Danone de 140 gr,
  • 140 gr. ulei de palmier (sau de care aveti),
  • 250 gr zahar,
  • 250 gr faina,
  • 1/2 plic praf de copt,
  • 2 oua,
  • 2 lingurite de cacao,
  • coaja de la o lamaie rasa.
  • Ingrediente pentru siropul de minole:
  • zeama de la 1 minola (portocala),
  •  2 linguri de miere.
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu iaurt si sirop de minole:

Aluatul de briose: Se amesteca iaurtul si ouale cu zaharul apoi se bat cu mixerul pana se dizolva zaharul complet, se adauga coaja de lamaie, uleiul treptat, faina amestecata cu praful de copt si se mixeaza bine pana se incorporeaza ingredientele bine.

Am facut majoritatea brioselor fara cacao, iar cateva, cred ca 10 briose le-am adaugat cacao in compozitie si le-am facut o glazura de zahar pudra cu aroma de vanilie.

Se toarna aluatul in hartiute de briose cam 2 linguri in fiecare hartie si se coace 20-30 min la 180 grade, pe gratarul din mijloc al cuptorului. Ies in jur de 30 de briose pufoase.

Siropul de minole: Se amesteca zeama de minole cu mierea si se lasa pe foc sa se ingroase amestecand continuu. Se lasa sa se raceasca si se toarna peste briosele reci. Eu am facut cu un pai o gaura in mijlocul fiecarei briose si am turnat sirop si la miljoc.

 

 

TIPS-URI

1

Daca aveti tava pentru briose este mai bine deoarece nu se latesc cum am patit eu. Cateva le-am pus in canute de jena si nu s-au mai latit. Cele din fotografia cu platoul inimioara.

2

Trebuie sa imi iau o tava pentru briose...

RETETA IN IMAGINI

Briose cu iaurt si sirop de minole-0
Briose cu iaurt si sirop de minole-1
Briose cu iaurt si sirop de minole-2
Briose cu iaurt si sirop de minole-3
Briose cu iaurt si sirop de minole-4
Briose cu iaurt si sirop de minole-5
Briose cu iaurt si sirop de minole-6

COMENTARII (10)

mamaieelena 1

08.02.2011, 22:26

susu 1

09.02.2011, 11:26

Tare de tot, rumene in obrajori precum copilasii in sate la colindat, chiar ma miram de culoarea asta frumoasa, se datoreaza siropului

adry88 1

04.07.2011, 16:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41