Briose cu inima calda

de anuta in Prajituri, 2 Feb 2016 | 900 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata!

 

INGREDIENTE

  • 2 oua,
  • 225 g faina,
  • 75 g amidon porumb,
  • 2 lingurite rase de bicarbonat,
  • 150 g zahar pudra,
  • 3linguri de unt (sau margarina)moale, la temperatura camerei,
  • 4 linguri de lapte,
  • 250 g iaurt,
  • zahar pudra pentru presarat,
  • 8 trufe de ciocolata,
  • bombonele de ciocolata pentru decor
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu inima calda:

1.Se amesteca si se cern faina, amidonul si bicarbonatul. Separat, in alt bol se amesteca ouale cu zaharul, cu laptele, uleiul si iaurtul. Acest amestec se toarna peste ingredientele uscate si se amesteca repede pentru a se combina; compozitia trebuie sa nu fie omogena.

2.Se toarna in forme de briose, mai mult de jumatate in fiecare forma apoi presam in mijlocul fiecaruia cate o jumatate de trufa (daca trufele sunt mai mari sau cate una daca sunt mai mici). Se presara bombonele de ciocolata si apoi se dau la copt cca.15 min.la foc potrivit. Se scot din forme, se lasa 10 minute sa se raceasca un pic apoi se pot consuma, cand ciocolata din mijloc este calda.                                                      

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Briose cu inima calda-0
Briose cu inima calda-1
Briose cu inima calda-2
Briose cu inima calda-3
Briose cu inima calda-4

COMENTARII (3)

Gicuta69 1

03.02.2016, 15:30

anuta 1

04.02.2016, 15:45

MotanLaOale 1

09.02.2016, 10:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04