Briose cu mac si lamaie

de Valclaudia in Prajituri, 28 Mai 2014 | 978 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 6 linguri de zahar
  • 2 linguri seminte de mac
  • 1/2 plic praf de copt
  • 4 linguri apa minerala
  • 6 linguri de faina proaspat cernuta
  • 1 albus
  • 150 gr.zahar pudra
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • bombonele colorate pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu mac si lamaie:

Separam albusurile de galbenusuri.

Batem spuma albusurile cu un praf de sare si 3 linguri de zahar tos.

Frecam galbenusurile cu alte 3 linguri de zahar,praful de copt, semintele demac si zeama de la jumatate de lamaie.

Cand isi dubleaza volumul,adaugam rand pe rand cate o lingura de apa minerala, apoi alternativ cate putina faina si cate o lingura de albusuri batute.

Impartim amestecul obtinut in forme de briose, le dam la copt in cuptorul preincalzit pana trec testul scobitorii, apoi le scoatem si le lasam la racorit in forme.

Cand s-au racit mai trebuie doar sa le decoram cu glazura alba (mixam foarte bine albusul cu zaharul pudra, la final adaugam zeama de lamaie) si bombonele colorate, lasam cateva ore sa se usuce glazura si servim.

Pofta buna!

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Briose cu mac si lamaie 322446
retete culinare - Briose cu mac si lamaie 322447
retete culinare - Briose cu mac si lamaie 322448
retete culinare - Briose cu mac si lamaie 322449
retete culinare - Briose cu mac si lamaie 322450
retete culinare - Briose cu mac si lamaie 322451
retete culinare - Briose cu mac si lamaie 322452

COMENTARII (19)

Krystyan Trendy 1

28.05.2014, 15:20

ce frumoase sunt!

Rocsi 1

28.05.2014, 20:58

Buneee, bune

Alexandra Elena 1

05.06.2014, 21:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: