Briose cu mascarpone, scortisoara si mac

de merisor in Dulciuri, 9 Noi 2015 | 683 vizualizari

 

Sincera sa fiu, am avut intentia sa prepar niste cornuri, dar apoi le-am transformat in niste briose, pentru a mai scurta din timp.
Nu stiu daca denumirea de briose chiar se potriveste, avand in vedere ca sunt preparate din aluat usor dospit, dar pentru ca le-am copt in formele de briose, m-am gandit sa le denumesc dupa forma pe care o au.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 50 g unt(82 %)
  • 50 g mascarpone
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 linguri zahar
  • 1 ou
  • 150 ml lapte caldut
  • 1 plic garant pentu aluaturi dospite
  • 600 g faina
  • sare
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Pentru umplut:
  • 100 g unt(82%)
  • 100 g mascarpone
  • 2 plicuri zahar cu scortisoara
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri zahar clasic
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita lapte
  • mac
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu mascarpone, scortisoara si mac:

Pentru aluat, aducem toate ingredientele la temperatura camerei, cu cel putin 30 de minute inainte sa ne apucam de lucru.

Cernem o parte din faina impreuna cu garantul pentru aluaturi dospite.

Mixam untul impreuna cu mascarponele si zaharul, adaugam oul, esenta, putina sare si uleiul si omogenizam.

Adaugam laptele caldut, apoi incorporam treptat faina, mai intai pe cea cu agentul de crestere, apoi pe cealalta.

Ne oprim din a adauga faina, atunci cand aluatul nu se mai lipeste de maini.

Lasam aluatul la odihnit aproximativ 15 minute.

Pentru umplutura, frecam untul cu mascarponele si tot  zaharul, adaugam si scortisoara, atat cat sa obtinem aroma dorita. Eu am mai plusat si scortisoara simpla, pentru a intensifica aroma.

Impartim aluatul in doua si intindem doua foi pe care le ungem cu compozitia de umplutura, apoi le rulam, nu prea strans, le asezam int-o tava si le dam la frigider pentru 15-20 de minuet, acoperite cu o folie alimentara. Eu am mai decupat rulourile in altele doua, dupa dimensiunile tavilor.

Scoatem apoi rulourile de la rece, le portionam asa incat sa incapa in formele de briose, le ungem pe deasupra cu galbenus de ou diluat cu putin lapte si le presaram cu mac.

Le dam la cuptor pentru 35-40 de minuete, la 180 de grade.

Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Cantitatea de faina, poate varia in functie de tipul ingredienteleor folosite. Nu se va amesteca de la inceput, toata cantitatea cu garantul pentru aluaturi dospite, pentru ca nu vom sti cu precizie cata inghite aluatul.

2

Mascarponele, l-am adaugat pentru a mai estompa din gustul untului, care nu-i chiar pe placul nostru, folosit in exces.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Briose cu mascarpone, scortisoara si mac 411651
retete culinare - Briose cu mascarpone, scortisoara si mac 411652
retete culinare - Briose cu mascarpone, scortisoara si mac 411653
retete culinare - Briose cu mascarpone, scortisoara si mac 411654
retete culinare - Briose cu mascarpone, scortisoara si mac 411655
retete culinare - Briose cu mascarpone, scortisoara si mac 411656
retete culinare - Briose cu mascarpone, scortisoara si mac 411657
retete culinare - Briose cu mascarpone, scortisoara si mac 411658
retete culinare - Briose cu mascarpone, scortisoara si mac 411659
retete culinare - Briose cu mascarpone, scortisoara si mac 411660
retete culinare - Briose cu mascarpone, scortisoara si mac 411661
retete culinare - Briose cu mascarpone, scortisoara si mac 411662
retete culinare - Briose cu mascarpone, scortisoara si mac 411663
retete culinare - Briose cu mascarpone, scortisoara si mac 411664
retete culinare - Briose cu mascarpone, scortisoara si mac 411665

COMENTARII (30)

dantes 1

11.11.2015, 07:50

Super!

merisor 1

11.11.2015, 08:06

Asa patesc de multe ori, Mihaela )

merisor 1

11.11.2015, 08:06

Multumesc, Dantes!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S