Briose cu masline si ardei

de T I M E A in Aperitive / Garnituri, 7 Feb 2013 | 9564 vizualizari

 

Le-am vazut la Sara&Miki unde putem gasi cele mai frumoase si gustoase aperitive si nu numai. Aceste briose aperitiv sunt minunate pentru micul dejun servite simple langa o cana de ceai sau cafea sau cu un cascaval, mezel, etc.
Am intervenit cu mici modificari asupra retetei originale, dar rezultatul a fost unul multumitor.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 1 albus de ou
  • 50 gr unt
  • 70 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura otet de mere
  • 90 gr masline negre
  • 50 gr ardei rosu
  • 1 lingurita rasa marar uscat

Pentru uns:

  • 1 galbenus de ou amestecat cu o lingurita lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu masline si ardei:

Pregatim mai intai umplutura, adica taiem marunt maslinele si ardeiul rosu. 

Intr-un bol amestecam faina cu sarea. Adaugam treptat framantand cu mana, untul topit, uleiul, albusul de ou batut si praful de copt stins cu otet. Incorporam maslinele, ardeiul si mararul uscat.

Framantam apoi pana se incorporeaza totul uniform, adaugand daca mai e nevoie putina faina.

Punem aluatul pe masa de lucru tapetata cu putina faina si impartim in 8 parti cat mai egale, formand apoi cu mainile unse cu putin ulei, 8 bile.   

Ungem o tava de ceramica cu unt si tapetam cu putina faina.

Asezam cele 8 bile in tava (puteti folosi orice alta tava tapetata cu hartie de copt de ex) si le ungem cu galbenusul de ou amestecat cu o lingura de lapte. 

Dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 45 min.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca cat sa nu ne ardem, apoi servim.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu masline si ardei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (54)

T I M E A 1

08.02.2013, 12:15

Bine ai venit Cris

RuxyRux 1

09.02.2013, 22:30

Faine tare Timea!

T I M E A 1

09.02.2013, 23:36

multumesc Ruxy

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Langosi cu varza calita