Briose cu mere

de La Ancuta in Prajituri, 13 Sep 2010 | 4375 vizualizari

 

Imi plac foarte mult briosele, iar acestea sunt printre favorite.

 

INGREDIENTE

  • 2 mere
  • 260 g faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite scortisoara
  • 80 nuca taiata marunt
  • vanilie
  • 1 ou
  • 150 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 300 ml lapte integral  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu mere:

Se curata merele si se taie bucatele mici. Se amesteca faina, praful de copt, scortisoara si nucile taiate.

In alt castron se bate oul si se amesteca cu vanilia, zaharul, uleiul si laptele. Se adauga treptat amestecul de faina si se amesteca bine.

Aluatul se pune in formele unse cu unt.

Se coc in cuptorul incalzit, 25-30 de minute.

Dupa ce se racoresc se pudreaza cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

Inainte sa le bag la cuptor am presarat deasupra zahat tos cu scortisoara. Astfel au devenit mai crocante. Aluatul se poate coace si in alte forme, nu neaparat in forma pentru briose.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere ca-n America (double crust apple pie)