Briose cu mere

de cccris in Prajituri, 3 Mar 2010 | 4577 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua  
  • 2 galbenusuri  
  • 1 cana de zahar  
  • 5 linguri ulei  
  • 1 cana faina  
  • citeva bucatele de ciocolata  
  • 2 mere  
  • 1/2 lingurita scortisoara  
  • vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu mere:

Se bat ouala, albusurile si zaharul pina isi dubleaza volumul. Se incorporeaza uleiul, vanilia si se adauga faina cite putin, amestecind usor cu o lingura de lemn, de sus in jos. 

Intr-un castron se topeste ciocolata, se lasa putin la racit si se adauga peste ea scortisoara si jumatate din compozitia de oua si se amesteca usor pina la omogenizare.

Se curata merele, se taie feliute mici si subtiri.

Se aseaza hirtiutele in forma de briose.

 Se pune cite o lingura din compozitia alba in fiecare forma, se adauga citeva bucatele de mere si se acopera cu o lingura sau cit incape din compozitia de ciocolata.

Se pun in cuptorul incalzit la 180 grade 20-30min pina se rumenesc si trec testul scobitorii.

Se scot din tava si se lasa la racit pe un gratar.

Dintr-un albus am facut glazura adaugind o lingurita de lamiie si zahar pudra pina am ajuns la consistenta dorita. Ar fi trebuit sa pun mai mult zahar, dar nu mai aveam chef. Am adaugat si ceva colorant ca doar am cumparat si trebuia facut testul. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

gospodinadecriza 1

04.03.2010, 15:48

si cu scortisoara!

cccris 1

04.03.2010, 21:26

nu mai poftiti ca nu mai sint iar trebuie sa fac ceva dulce Toata ziua imi storc creierii ce sa fac sa ii multumesc pe toti, mama lor de gusturi
merci de aprecieri

Rahela Velicu 1

17.06.2021, 11:41

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu biscuiti