Briose cu mere

de cccris in Prajituri, 3 Mar 2010 | 1983 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua  
  • 2 galbenusuri  
  • 1 cana de zahar  
  • 5 linguri ulei  
  • 1 cana faina  
  • citeva bucatele de ciocolata  
  • 2 mere  
  • 1/2 lingurita scortisoara  
  • vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu mere:

Se bat ouala, albusurile si zaharul pina isi dubleaza volumul. Se incorporeaza uleiul, vanilia si se adauga faina cite putin, amestecind usor cu o lingura de lemn, de sus in jos.


Intr-un castron se topeste ciocolata, se lasa putin la racit si se adauga peste ea scortisoara si jumatate din compozitia de oua si se amesteca usor pina la omogenizare.


Se curata merele, se taie feliute mici si subtiri.


Se aseaza hirtiutele in forma de briose.


Se pune cite o lingura din compozitia alba in fiecare forma, se adauga citeva bucatele de mere si se acopera cu o lingura sau cit incape din compozitia de ciocolata.


Se pun in cuptorul incalzit la 180 grade 20-30min pina se rumenesc si trec testul scobitorii.


Se scot din tava si se lasa la racit pe un gratar.


Dintr-un albus am facut glazura adaugind o lingurita de lamiie si zahar pudra pina am ajuns la consistenta dorita. Ar fi trebuit sa pun mai mult zahar, dar nu mai aveam chef. Am adaugat si ceva colorant ca doar am cumparat si trebuia facut testul.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Briose cu mere 20321
retete culinare - Briose cu mere 20322
retete culinare - Briose cu mere 20323
retete culinare - Briose cu mere 20324
retete culinare - Briose cu mere 20325
retete culinare - Briose cu mere 20326
retete culinare - Briose cu mere 20327

COMENTARII (6)

Bunica 1

04.03.2010, 15:19

Cand le-am vazut prima data am crezut ca sunt ciupercute. Foarte frumoase si gustoase. N-am facut niciodata cu mere in interior, dar nu e tarziu sa invat

gospodinadecriza 1

04.03.2010, 15:48

si cu scortisoara!

cccris 1

04.03.2010, 21:26

nu mai poftiti ca nu mai sint iar trebuie sa fac ceva dulce Toata ziua imi storc creierii ce sa fac sa ii multumesc pe toti, mama lor de gusturi
merci de aprecieri

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Dulceata de ardei iute
  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!