Briose cu mere

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 11 Iun 2014 | 2779 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 1 praf de copt
  • 130 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 2 oua
  • 3 mere
  • 150 ml ulei
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • scortisoara dupa gust ( optional )
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu mere:

Se bat ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, se dauga apoi zaharul in ploaie si se mixeaza pana nu se mai simte.  Adaugam uleiul, laptele, alternand cu faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam compozitia si punem esenta de vanilie. Merele se decojesc, dupa care le taiem cubulete mici. Peste cubuletele de mere punem putina scortisoara. Adaugam cubuletele de mere peste aluat si omogenizam compozitia cu o lingura de lemn. Punem hartiutele pentru briose in formele de briose. Luam cu lingura din aluatul rezultat si turnam in hartiute cam trei sferturi. Se coace la cuptorul preincalzit app. 15 - 20 minute la foc mediu. Se face testul cu scobitoarea.

Dupa ce s-au copt, se lasa la racit. Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mini-brioşe cu ciocolată şi stafide