Briose cu mere rase si ciocolata

de divainbucatarie in Prajituri, 27 Iul 2011 | 2381 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 mar ras,
  • 120 g faina + 2 linguri faina pentru tapetare,
  • 1 lingura cacao,
  • 1 lingurita scortisoara,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu,
  • 1 varf cutit de sare,
  • 1 ou,
  • 70 g zahar,
  • 3 linguri de lapte,
  • 2 linguri ulei + ulei pentru tapetare,
  • 50 g ciocolata topita – pt topping
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu mere rase si ciocolata:

Intr-un bol amestecam ingredientele solide, fara cacao: faina, nuca, sare, praf de copt, bicarbonat de sodiu si scortisoara.
In alt vas amestecam oul si zaharul pana isi dubleza volumul si devin spumoase. Adaugam laptele si uleiul si amestecam.

Incorporam ingredientele solide, amestecand usor. Punem apoi marul ras si cacao si, amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

Turnam compozitia in forme, fara sa le umplem (doar 3/4). Coacem briosele in cuptorul preancalzit la 180°C pentru 30 de minute. Le lasam sa se raceasca 5 minute in forme. Le scoatem usor si le decoram cu ciocolata topita. Daca se lipesc de forme folositi un cutit de plastic pentru a le desprinde de margini, apoi rotiti usor.

Pofta buna!Turnam ciocolata topita peste briose, lasam sa se raceasca si servim.

 

RETETA IN IMAGINI

Briose cu mere rase si ciocolata-0
Briose cu mere rase si ciocolata-1

COMENTARII (31)

roxana_simona 1

05.06.2013, 14:42

Krystyan Trendy 1

03.11.2013, 10:02

foarte bune

Giana 1

12.05.2014, 11:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41