Briose cu mere si glazura de ciocolata

de Rocsi in Prajituri, 28 Feb 2012 | 3412 vizualizari

 

As vrea sa dedic aceste briose pentru Cris 2711 pentru frumoasa vedere ce mi-a trimis-o ,alaturand si niste urari minunate..Multumesc inca o data draga mea..pupici!!!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 5 linguri ulei
  • 1 cana apa minerala
  • sucul stors de la o portocala
  • 6 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala
  • 13-16 linguri faina(depinde de cat suc de portocala va iese,de cat de mari sunt ouale)
  • 1 lingura rasa de cacao
  • 1-2 mere
  • 1 praf de scortisoara 
Glazura:
  • 40 gr ciocolata cu lapte
  • 40 gr ciocolata amaruie
  • 4-5 linguri lapte
  • bombonele colorate
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu mere si glazura de ciocolata:

Merele le spalam si le curatam de coaja.
Le taiem cubulete si le amestecam cu scortisoara.
Separama ouale.
Mixam albusurile spuma cu zaharul,pana devine ca o bezea.
Adaugam galbenusurile,apoi uleiul.
Punem apa minerala si sucul de portocala,apoi praful de copt si coaja rasa de portocala.
La urma incorporam faina,pana obtinem un aluat ca de chec.
Luam cateva linguri din compozitie si amestecam cu cacaua.
Luam o tava de briose si asezam hartiute(daca nu avem, le ungem bine cu unt sau margarina).
Punem in ele compozitie alba ,apoi putina compozitie cu cacao.
Deasupra punem cubulete de mere.

Dam tava in cuptorul incins,reglam o temperatura potrivita si cand sunt gata le scoatem si le lasam sa se racoreasca.
Glazura:
Rupem ciocolata bucatele.
O amestecam cu laptele si o punem pe baie de aburi la topit.
Cand este gata o turnam peste briose,apoi decoram cu bombonele.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Briose cu mere si glazura de ciocolata 149314
retete culinare - Briose cu mere si glazura de ciocolata 149315
retete culinare - Briose cu mere si glazura de ciocolata 149316

COMENTARII (34)

LUK 1

03.03.2012, 15:17

tare frumoase

VERONICA2607 1

07.03.2012, 20:06

superbe

Rocsi 1

08.03.2012, 22:24

Luk,Veronica!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D