Brioșe cu mere si nuci

de Antonia_Mindru in Prajituri, 10 Mai 2014 | 3994 vizualizari

 

M-am gândit să fac niște brioșe. Sper să vă placă. E o rețetă destul de simplă și ușoară și aștept părerile voastre.
POFTĂ BUNĂ!

 

INGREDIENTE

  • 500g faină;
  • 1/2 cană de nuci tocate(sau sparte in mână);
  • 2 plicuri praf de copt;
  • 1-2 linguri de scorțișoară(după gust);
  • un praf de sare;
  • 250 g zahăr;
  • 2 plicuri de zahăr vanilat;
  • aproximativ 2 căni de apa minerală;
  • 35 ml de ulei;
  • 1 măr;
  • 1/2 de ciocolată de oricare(dar fara cremă).
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioșe cu mere si nuci:

Într-un castron punem ingredientele uscate: făina, praful de copt, zahărul+zahărul vanilat, sarea și scorțișoara. Amestecăm bine ingredientele. Apoi adăugăm apa minerală și apoi uleiul și amestecăm până se omogenizează.

Pregătim celelalte ingrediente: mărul îl tăiem cubulețe medii(nici prea mici, nici prea mari); ciocolata o tăiem tot cubulețe, iar nucile tocate sau sparte in mână. Aceste ingrediente le punem separat în niște cănițe pentru că le vom adăuga ulterior în forme, și nu în compoziție.

Se pune în forme puțină compoziție după care se pune câte puțin din fiecare(ciocolata, nucile  si mărul) apoi se mai pune puțină compoziție în forme, după care se pune în coptor pentru 20-25 de minute la 180 de grade.

Cuptorul trebuie să fie preîncălzit la 180 de grade.

Recomand formele de brioșe din silicon, sunt foarte practice și de ajutor.

Eu n-am avut altfel de ciocolată și am folosit ciocolățele mici ca în imagine, dar nu contează de care folosiți.

 

TIPS-URI

1

mărul tocat îl puteți stropi cu puțină zeamă de lămâie ca să nu se oxideze;

2

apa minerala o puteți pune după ochi ca să nu iasă compoziția prea lichidă sau prea tare;

3

pentru o culoare mai inchisă și pentru aromă puteți pune și cacao(eu am pus);

4

brioșele pot fi scoase din cuptor după ce trec testul cu scobitoarea;

5

practic e ca un sandwich in formă: compoziție+mărul, nucile și ciocolata+compoziție;

Daca ti-a placut reteta noastra "Brioșe cu mere si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Rocsi 1

10.05.2014, 19:34

Bine ai venit

Tabita _ 1

23.05.2014, 01:07

Ce aratoase si frumoase! Bine ai venit!

Antonia_Mindru 1

23.05.2014, 14:17

multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
3 ani minunati de bucataras.ro - Briose in doua culori