Briose cu mere si scortisoara

de cristeena20 in Prajituri, 1 Mar 2014 | 1049 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 200 gr zahar
  • 1/4 lta nucsoara
  • 1/4 lta ghimbir
  • 1 lta scortisoara
  • putina sare
  • 2 oua mari
  • 125 ml lapte
  • vanilie
  • 80 ml ulei
  • 3 mere
  • 100 gr samburi de nuca
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu mere si scortisoara:

- Curatam merele de coaja si le taiem cubulete

- Intr-un bol amestecam ingredientele uscata: adica faina cu scortisoara, nucsoara, ghimbirul , zaharul si praful de copt.

- In alt castron batem bine ouale cu vanilia si adauagm treptat laptele rece si uleiul. 

-Adaugam ingredientele umede la ingredientele uscate si amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam merele si amestecam. 

- Punem din compozitie in forme de muffins, presaram cu zahar tos  si dam la cuptorul preincalzit pt cca 30 minute la foc mediu (180 grade)

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Briose cu mere si scortisoara 300997
retete culinare - Briose cu mere si scortisoara 300998
retete culinare - Briose cu mere si scortisoara 300999
retete culinare - Briose cu mere si scortisoara 301000
retete culinare - Briose cu mere si scortisoara 301001
retete culinare - Briose cu mere si scortisoara 301002
retete culinare - Briose cu mere si scortisoara 301003
retete culinare - Briose cu mere si scortisoara 301004
retete culinare - Briose cu mere si scortisoara 301005
retete culinare - Briose cu mere si scortisoara 301006
retete culinare - Briose cu mere si scortisoara 301007
retete culinare - Briose cu mere si scortisoara 301008
retete culinare - Briose cu mere si scortisoara 301009

COMENTARII (17)

cristeena20 1

01.03.2014, 16:52

Raluca, deasupra fiecarei briosa asezi cate un sambure de nuca sau 2 , dar il impingi putin in aluat, s anu se arda la coacere..Eu nu am avut as aca nu am folosit.

Rocsi 1

01.03.2014, 19:39

Cat de bune si aromate

laura_n 1

02.03.2014, 13:47

ce bunatate de briose, foarte aromate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de legume cu soia

de ravanna 1

Supa de legume cu...

ieri la 21:05

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18