Briose cu merisoare si ciocolata Bounty

de alinutza1983 in Prajituri, 26 Mai 2011 | 1563 vizualizari

 

Am luat reteta de pe blogul Danei- Dana2Dor..dar am operat eu cateva mici modificari...:)

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 200g unt la temperatura camerei
  • o lingurita si jumatate praf de copt
  • 1/2 cana merisoare uscate
  • 2 bucatele baton ciocolata bounty - taiata in cubulete
  • 1 lingurita coniac
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • o lingurita coaja rasa de lamaie
  • PENTRU DECORARE:
  • creioane de la Dr. Oetker
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu merisoare si ciocolata Bounty:

1. Cat timp stau merisoarele bine mersi intr-o baita de apa calduta in amestec cu niste coniac, vom pregati aluatul; mixam bine de tot untul cu zaharul, astfel incat sa rezulte o spuma, apoi incepem sa incorporam ouale, unul cate unul ( pana la ultimul), adaugam faina ( cernuta in prealabil ) + praful de copt, aromele ( vanilia si coaja de lamaie rasa) si gata....asta e tot! simplu ca buna ziua, nu?

2. Peste acest aluat cremos se vor bune ulterior si bucatelele de ciocolata bountysi merisoarele hidratate ( dar scurse de apa pe un servet de bucatarie); aluatul se pune in formele de briose doar pana la jumatatea foemei ( vor creste la copt ) si se lasa la cuptor cca 15- 20 min ( la foc mediu)!

nota: eu am folosit forme de silicon - in forma de stelute si nu a fost nevoie sa le ung sau sa le pregatesc altfel...dar ptr formele normale acestea se ung cu ulei si se capitoneaza cu hartiute speciale de muffins!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Briose cu merisoare si ciocolata Bounty 107282
retete culinare - Briose cu merisoare si ciocolata Bounty 107283
retete culinare - Briose cu merisoare si ciocolata Bounty 107284
retete culinare - Briose cu merisoare si ciocolata Bounty 107285

COMENTARII (19)

kiki 1

27.05.2011, 12:46

ce bine arata

ionela2682 1

27.05.2011, 13:42

LUK 1

27.05.2011, 18:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L