Briose cu merisoare si lamaie

de Tuxedo in Prajituri, 6 Apr 2013 | 8115 vizualizari

 

Aceste briose le-am facut cu ceva timp in urma si sunt foarte usoare, necostisitoare si rapide. Sunt numai bune la micul dejun sau cand avem pofta de un snack.

Fulgii de migdale le fac un pic crocante si bineinteles mai aratoase :-) . Daca nu avem merisoare putem folosi si alte fructe confiate dar taiate bucatele mici.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit ca unitate de masura o cana de 250 ml
  • 2 cani faina alba
  • 1 cana si 1/4 zahar
  • 3/4 cana lapte dulce
  • 2 oua
  • 1/4 cana zeama de lamaie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 cana ulei
  • un praf de sare
  • 1 cana merisoare confiate (uscate sau chiar proaspete)
  • fulgi de migdale (optional)
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu merisoare si lamaie:

Modul de preparare este foarte simplu.

In primul rand cernem faina si praful de copt si le amestecam intr-un castron.

In alt bol mai inalt mixam foarte bine oualele cu zaharul pana se albesc.

Adaugam uleiul, laptele, zeama de lamaie si praful de sare si amestecam bine pana se incorporeaza.

Punem in ploaie faina cu praful de copt si mixam pana se omogenizeaza compozitia.

Punem si merisoarele (cranberries) si apoi turnam in forme de briose in care am pus cate o hartiuta speciala. Daca avem forma de silicon nu mai avem nevoie de hartiute. Deasupra punem fulgi de migdale.

Coacem la foc mediu pana cand se rumenesc usor. Incercam cu un betisor si daca va iesi curat inseamna ca sunt gata.

Sunt foarte gustoase si merg super langa o cafea

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu merisoare si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Briose rapide la microunde