Briose cu migdale, fara zahar

de Steffy in Mancare copii, 23 Apr 2015 | 1527 vizualizari

 

O noua reteta probata pe fetita mea de 13 luni....ea a gustat, noi le-am mancat pe nerasuflate.

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt Napolact 65 % grasime
  • 2 oua mari de tara
  • o banana mare, foarte coapta
  • 2 linguri cu varf de karob (pudra de roscove)
  • 70 g faina de ovaz
  • 50 g migdale macinate
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu migdale, fara zahar:

Untul trebuie sa fie la temperatura camerei, sa poata fi mixat.

Dam drumul la cuptor si pregatim formele de briose, pe care le ungem cu unt. Eu am niste forme mari, nu sunt ca briosele clasice, micute. De aceea au iesit doar 5 briose uriase.

Mixam ingredientele, adaugandu-le pe rand, pana se face o compozitie omogena. 

Punem compozitia in forme si dam la cuptor pentru 20 minute. (5 minute focul tare, 15 minute lasam la foc mic).

Facem testul cu scobitoarea, le lasam sa se raceasca, apoi sunt numai bune de mancat.

Sa aveti succes la pitici cu briosele mici! :)

 

 

TIPS-URI

1

Pudra de roscove poate fi inlocuita cu 100 g zahar brun. Pentru a avea aceeasi culoare, adaugam o lingura de cacao neagra.

2

Faina de ovaz o puteti inlocui cu orice alta faina doriti.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Briose cu migdale, fara zahar 377218
retete culinare - Briose cu migdale, fara zahar 377219
retete culinare - Briose cu migdale, fara zahar 377220

COMENTARII (7)

Rocsi 1

23.04.2015, 21:09

mirela0911 1

24.04.2015, 15:28

dantes 1

26.04.2015, 06:54

Bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: