Briose cu morcov si dovlecel

de Poliana in Aperitive / Garnituri, 30 Iul 2012 | 7313 vizualizari

 

Iar dovlecel? Normal ca da, este in plin sezon si eu vreau sa profit din plin de bunatatea lui. Dar nu l-am lasat singur nici de data asta, am mai pus langa el si alte legume delicioase.
Ce am pregatit aici? Niste briose aperitiv delicioase, pufoase si care isi pastreaza gustul si prospetimea pana la 3-4 zile (asta in caz ca rezista atatea zile fara a fi mancate :P). Sunt perfecte pentru zilele cand aveti musafiri, deoarece se fac foarte repede si cu siguranta vor trece la fel de repede.

 

INGREDIENTE

  • 70 ml ulei
  • 200 gr faina
  • 100 gr morcov razuit fin
  • 100 gr dovlecel
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 80 gr cas de oaie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper (optional)
  • 2 oua mari
  • 240 ml lapte
Portii: 16
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu morcov si dovlecel:

Prea mult de lucru nu avem la reteta asta, dupa cum am mai zis. Ce trebuie sa facem?

In primul rand curatam morcovul si dovlecelul de coaja si le trecem prin razatoare.Morcovul pe razatoarea cu gauri mici si dovlecelul pe partea cu gauri mari. Puteti sa le faceti si la robot daca doriti, eu n-am vrut sa-l pun in functiune, ci sa fac treaba separat pentru fiecare, ca sa nu fie cu suparare :P

Casul il dam de asemenea pe razatoarea cu gauri mari si-l punem peste dovlecel si morcov. Taiem patrunjelul marunt si-l punem peste compozitie. Adaugam sare si piper si amestecam cu telul pentru omogenizare.

Separat cernem faina impreuna cu bicarbonatul si praful de copt.

Ouale le batem usor cu telul. Peste ele turnam laptele si uleiul si amestecam din nou.

Bun, acum avem cam tot ce ne trebuie. Mai lipseste sa pregatim tava de briose cu hartiute speciale (sau o ungem si tapetam cu faina).
Mie mi s-a parut cam multa compozitie pentru 12 briose, asa ca am mai pregatit si 4 forme de silicon, de care sunt foarte multumita ca le-am achizitionat pentru ca sunt salvarea mea in situatii de genul asta. Asa nu am fost nevoita sa coc doua ture de briose, ci am rezolvat cu toate dintr-un foc ;)

Da, m-am luat cu alte vorbe si n-am terminat treaba. Avem pregatite toate cele trei compozitii. Turnam compozitia cu oua si lapte peste cea de legume si amestecam bine. La final adaugam faina si amestecam usor pana la omogenizare. Umplem formele de briose pana la 3/4 din capacitate si dam la cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru 25-30 de minute. Sa nu le lasati mai mult de 30 de minute pentru ca le veti usca prea tare :) Scoatem tava din cuptor si le mai lasam 10 minute la odihna, dupa care putem sa le scoatem din forma.

Le putem servi cu un sos de smantana, sau cu cas razuit (mie asa mi-au placut cel mai mult, si am mai alaturat si o rosie delicioasa langa :P), sau mai bine imi ziceti voi ce credeti ca ar merge cel mai bine langa ele.


Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu morcov si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv briose sarate cu telemea si ciuperci