Briose cu morcov si portocala

de simsim82 in Prajituri, 5 Mar 2014 | 1725 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g morcov
  • 200 g zahar
  • 300 g faina
  • 130 ml ulei
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • vanilie
  • coaja de la o portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu morcov si portocala:

Morcovul curatat si spalat se da pe razatoarea mica sau mai simplu - la robot!

Ouale se bat cu zaharul, iar cand compozitia este ''spumoasa'' adaugati morcovul. Apoi se adauga faina deja amestecata cu praful de copt si vanilia.

Nu va speriati daca o sa fie cam tare compozitia, initial seamana cu o coca de cozonac, dar adaugand uleiul, va deveni mai moale.

La final adaugati coaja de portocala si amestecati bine-bine!

Pregatiti formele si umpleti-le cam 3/4 ( ideea este sa nu fie pline pentru ca vor creste destul de mult si ''dau afara'' din forme).

Se dau la cuptor, la 180 grade C  timp de 20-25 minute.

 

TIPS-URI

1

Va sfatuiesc sa le lasati la cuptor pana incep sa se rumeneasca putin, apoi sa le scoateti din cuptor, pentru ca, desi par putin ''crude'' cand sunt calde, in momentul in care se racesc se vor mai usca putin. Acum depinde de gustul fiecaruia...

RETETA IN IMAGINI

Briose cu morcov si portocala-0
Briose cu morcov si portocala-1

COMENTARII (13)

deyutzky 1

05.03.2014, 19:11

ce frumoase sunt!

Rocsi 1

05.03.2014, 19:37

Ce frumoase

mihaelar63 1

06.03.2014, 02:48

Ingenioase !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04