Briose cu mousse de mascarpone si ciocolata alba

de Andreea Caroline in Dulciuri, 24 Feb 2014 | 985 vizualizari

 

Valentine's Day....Dragobete...pentru mine tot aia.Sunt dupa parerea mea o noua ''scuza'' pentru a face mici gesturi pentru a demonstra persoanelor dragi ca le iubim.Dar oare nu ar trebui facut asta zilnic ??? ... Pentru mousse m-am inspirat de la Miha >:D< iar pentru briose de la Irina >:D<

 

INGREDIENTE

Pentru briose:

  • 50 gr unt
  • 50 gr zahar
  • 1 ou
  • 50 gr faina alba
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura cafea

Pentru mousse:

  • 50 gr ciocolata alba
  • 75 ml frisca lichida
  • 170 gr mascarpone
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu mousse de mascarpone si ciocolata alba:

Pentru briose:  

Ingredientele trebuiesc sa fie la temperatura camerei.

Intr-un bol mixam untul impreuna cu zaharul pana ce devin o crema .

Separam albusul de galbenus.

Adaugam galbenusul la compozitia cu unt si mixam in continuare pana ce zaharul s-a topit integral.

Adaugam albusul batut spuma tare si mixam in continuare.

Adaugam cacaua,cafeaua si mixam.Apoi adaugam putin cate putin faina si mixam pana ce ingredientele s-au amestecat bine.

Punem compozitia in forma de briose si dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 15 minute.

Cand s-au copt ( faceti testul cu scobitoarea) se scot si se lasa la racit.

Pentru mousse:     

Mixam bine mascarpone pana ce devine ca o crema.

Separat topim ciocolata impreuna cu frisca lichida ,facand atentie insa ca frisca sa nu inceapa sa fiarba.

Adaugam ciocolata calda( nu fierbinte) la mascarpone si mixam pana ce devin o crema de consistenta dorita.

Taiem cu un cutit bine ascutit capacul brioselor Cu o forma-inima decupam fiecare capac in parte.

Cu ajutorul unui posh punem mousse pe fiecare briosa si ornam cu inima decupata.

 

 

TIPS-URI

1

Cantitatile sunt pentru 6 briose !

2

Puteti inlocui cafeaua cu aceeasi cantitate de lapte !

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Briose cu mousse de mascarpone si ciocolata alba 300063
retete culinare - Briose cu mousse de mascarpone si ciocolata alba 300064
retete culinare - Briose cu mousse de mascarpone si ciocolata alba 300065
retete culinare - Briose cu mousse de mascarpone si ciocolata alba 300066
retete culinare - Briose cu mousse de mascarpone si ciocolata alba 300067
retete culinare - Briose cu mousse de mascarpone si ciocolata alba 300068
retete culinare - Briose cu mousse de mascarpone si ciocolata alba 300069
retete culinare - Briose cu mousse de mascarpone si ciocolata alba 300070
retete culinare - Briose cu mousse de mascarpone si ciocolata alba 300075
retete culinare - Briose cu mousse de mascarpone si ciocolata alba 300078
retete culinare - Briose cu mousse de mascarpone si ciocolata alba 300079
retete culinare - Briose cu mousse de mascarpone si ciocolata alba 300080
retete culinare - Briose cu mousse de mascarpone si ciocolata alba 300081
retete culinare - Briose cu mousse de mascarpone si ciocolata alba 300082
retete culinare - Briose cu mousse de mascarpone si ciocolata alba 300083

COMENTARII (32)

alilianaa 1

24.02.2014, 22:01

ce frumoase sunt!

_Alina_ 1

25.02.2014, 10:38

Andreea Caroline 1

25.02.2014, 11:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D