Briose cu mure si topping de crema de branza

de Anamaria7 in Prajituri, 6 Mar 2011 | 1772 vizualizari

 

Le-am facut pentru ziua mea, culoarea toppingului a fost aleasa de baiatul drag: "Sa-i surprindem putin" :))

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 1 3/4c faina
  • 1/4 lgt sare
  • 2 lgt praf de copt
  • 1 1/4c zahar
  • 1 lgt ghimbir ras
  • 2/3c smantana
  • 1/2c ulei
  • 1 lg miere
  • 2 oua
  • 100gr mure
  • zahar pudra pentru presarat

Pentru topping:

  • 200ml frisca
  • 200gr crema de branza
  • colorant alimentar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu mure si topping de crema de branza:

Briose:

Pregatim tava de muffins si incingem cuptorul la 190C.

Amestecam bine faina, praful de copt si sarea. Mixam ouale cu zaharul pana creste volumul si se deschid la culoare, apoi adaugam mierea, uleiul, smantana si ghimbirul. Inglobam ingredientele uscate in amestecul de oua si mixam pe viteza mica doar atat cat sa scapam de cocoloase de faina, apoi adaugam si murele amestecand cu lingura.

Umplem pe 3 sferturi fiecare forma de briose si presaram zahar pudra. Tinem tava la cuptor pana cand briosele trec testul scobitorii.

Topping:

Batem frisca pana se intareste bine, apoi adaugam crema de branza si amestecam bine. Coloram dupa preferinte (sau nu :p).

 

TIPS-URI

1

Nu am mai pus zahar si in topping pentru ca ar fi fost prea dulci.

2

Murele s-au ascuns asa bine in aluat, ca nu am reusit sa le pozez :) si nu am prins niciuna in curs de disparitie intr-o gura lacoma :))

RETETA IN IMAGINI

Briose cu mure si topping de crema de branza-0
Briose cu mure si topping de crema de branza-1
Briose cu mure si topping de crema de branza-2

COMENTARII (16)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

07.03.2011, 11:19

bune bune

mamaieelena

mamaieelena 1

07.03.2011, 14:53

adry88

adry88 1

11.06.2011, 17:09

bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!