Briose cu nuca de cocos (fara gluten, oua, lactate)

de Maria24 in Prajituri, 27 Noi 2014 | 1936 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 65 g faina de orez
  • 65 g faina de cocos (eu am macinat putin fulgii de cocos)
  • 65 g faina de migdale (sau alte nuci; eu am pus caju macinat)
  • 50 g fulgi de cocos
  • 110 g zahar
  • 350 ml lapte vegetal (soia, migdale etc.)
  • 40 ml ulei (puteti pune si mai putin)
  • 1,5 lgte praf de copt
  • 1/2 lgta bicarbonat de sodiu
  • esenta de vanilie (eu am pus si putina esenta de migdale)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu nuca de cocos (fara gluten, oua, lactate):

In cazul in care nu aveti faina de migdale si de cocos, se maruntesc migdalele (sau alte nuci) si fulgii de cocos in robotul de bucatarie. Se amesteca ingredientele uscate. Laptele se amesteca cu uleiul si esentele si se adauga totul peste ingredientele uscate. Se amesteca bine cu telul. Compozitia este mai moale, daca e prea lichida, atunci mai adaugati faina de orez si de migdale. Se pune aluatul in forme de briose si se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade C pana devin aurii (se face testul cu scobitoarea). Mie mi s-au ars putin dedesubt pentru ca am un cuptor mai dificil. Aceste briose au o textura mai umeda, sa nu va speriati ca nu sunt coapte, in schimb, sunt foarte bune la gust.

 

 

COMENTARII (2)

Rocsi

Rocsi 1

27.11.2014, 22:17

babi5

babi5 1

28.11.2014, 08:53

Like omi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!