Briose cu nuca si crema de vanilie

de laylalala in Prajituri, 26 Iul 2011 | 3234 vizualizari

 

Mi-am dorit sa fac niste briose simple, mai clasice fara ingrediente “pretentioase”. Dup ace le-am copt, le-am lasat sa se raceasca apoi le-am ornate cu crema. Mi-am amintit ca mai am niste flori din pasta de zahar ramase asa ca le-am folosit pentru a face briosele mai dragute. Sper sa va placa (frate-meu le-a “topit” )

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 3 oua
  • 100 gr zahar
  • 50 ml ulei de floarea-soarelui
  • 50 ml lapte
  • 50 ml vermouth
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 90 gr faina
  • 60 gr nuca macinata fin
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema
  • 200 gr unt
  • 150-200 gr zahar  pudra (dupa gust)
  • 4 galbenusuri
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 100 gr crema de branza
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu nuca si crema de vanilie:

Incinge cuptorul la 180°C.

Pentru aluat, bate ouale cu zaharul pana isi maresc volumul.Incorporeaza apoi uleiul urmat de lapte,vermouth  si vanilie. Amesteca faina cu nuca si praful de copt apoi inglobeaza in compozitia precedenta. Imparte aluatul in forme de briose (tava sau forme de silicon) si da la copt 25-35 minute apoi lasa sa se raceasca complet.

Pentru crema, bate untul cu zaharul pudra pana devine crema. Adauga esenta de vanilia, galbenusurile si crema de branza apoi amesteca bine pana la omogenizare. Da crema la rece 20-30 minute.

Decoreaza briosele cu crema.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Briose cu nuca si crema de vanilie 117594
retete culinare - Briose cu nuca si crema de vanilie 117595
retete culinare - Briose cu nuca si crema de vanilie 117596

COMENTARII (20)

adry88 1

11.08.2011, 22:01

foarte frumoase

alinutzika 1

26.08.2011, 15:30

ce briose dragute.....

Angelina_Elena 1

23.09.2011, 22:25

foarte dragute briosele tale si foarte delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: