Briose cu pere si fulgi de migdale

de katty in Prajituri, 30 Oct 2014 | 733 vizualizari

 

Imi plac perele,caci sunt foarte aromate si fulgii de migdale . Asa ca le-am pus impreuna intr-o portie de briose delicioase .

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 130 gr zahar
  • 250 gr faina
  • 80 ml ulei
  • 300 ml iaurt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 2 pere
  • fulgi de migdale
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu pere si fulgi de migdale:

Amestecam faina cu praful de copt, bicarbonatul si cacao .

Batem oul bine cu zaharul , uleiul si iaurtul .

Putem amestecul cu ou peste faina si omogenizam .

Turnam compozitia in 12 forme de briosa .(pana la jumatate)

Curatam perele de coaja si cotoare si le taiem cubulete. Asezam cubulete de pere in fiecare  forma de briosa, apoi acoperim cu restul de compozitie. Presaram deasupra fulgi de migdale. Dam tava la cuptorul preincalzit  aproximativ 20-25 minute, pana sunt gata. Scoatem briosele pe un gratar si le lasam sa se raceasca .

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Briose cu pere si fulgi de migdale 349636
retete culinare - Briose cu pere si fulgi de migdale 349637

COMENTARII (5)

Rocsi 1

30.10.2014, 21:21

Mmm...

MotanLaOale 1

31.10.2014, 11:20

babi5 1

03.11.2014, 12:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D