Briose cu porumb dulce si branza de vaca

de Andra_Constantinescu in Aperitive / Garnituri, 23 Iul 2015 | 851 vizualizari

 

V-am adus niste briose bune cu porumb si branza.

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina;
  • 200 g branza de vaca;
  • o conserva porumb dulce (340 g);
  • 100 g smantana;
  • doua oua;
  • 100 ml lapte;
  • un praf de copt;
  • 50 g unt topit;
  • o legatura marar;
  • sare.
  • Pentru decor:
  • cateva boabe de porumb;
  • o lingurita de boia de ardei dulce.
  • In plus:
  • 6 forme mari de silicon pentru briose si ulei pentru ungerea acestora.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu porumb dulce si branza de vaca:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Intr-un castron se amesteca faina cu praful de copt, sarea si branza rasa. Se adauga laptele, smantana, ouale si untul topit si racit si se omogenizeaza. Se clateste cu apa rece porumbul din conserva si se adauga peste compozita din castron alaturi de mararul spalat si tocat marunt si se incorporeaza.

Se ung formele de silicon pentru briose, se aseaza intr-o tava, se umplu cu compozitia din castron, se presara boia de ardei dulce, apoi se decoreaza cu boabele de porumb. Se introduce tava la cuptor pana cand briosele se rumenesc frumos. 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Briose cu porumb dulce si branza de vaca 391982
retete culinare - Briose cu porumb dulce si branza de vaca 391983
retete culinare - Briose cu porumb dulce si branza de vaca 391984
retete culinare - Briose cu porumb dulce si branza de vaca 391985
retete culinare - Briose cu porumb dulce si branza de vaca 391986
retete culinare - Briose cu porumb dulce si branza de vaca 391987
retete culinare - Briose cu porumb dulce si branza de vaca 391988
retete culinare - Briose cu porumb dulce si branza de vaca 391989

COMENTARII (20)

Aletta 1

24.07.2015, 19:23

Vreau si eu una ,.

poa 1

24.07.2015, 23:31

Xandrinne 1

25.07.2015, 08:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D